1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Esed'den İran'a, İran'dan Esed'e Takdir...
Esedden İrana, İrandan Esede Takdir...

Esed'den İran'a, İran'dan Esed'e Takdir...

İran Meclis Başkanı Laricani, Türkiye'den önce Suriye'de Beşşar Esed ile görüştü. Esed'e takdirlerini sundu.

24 Kasım 2012 Cumartesi 18:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye diktatörü Esed, İran Meclis Başkanıyla görüşmesinde “Suriye, terörle mücadelenin yanı sıra, ulusal görüşmeleri başarıyla ilerletme yolunda hareket etmekte” dedi.

Bölgesel meseleleri görüşmek üzere dün sabah bir heyete başkanlık ederek Suriye’ye giden İranMeclisi Başkanı Ali Laricani, Beşşar Esed’le görüştü. 

Önce Laricani Takdir Etti

Fars haber Ajansının bildirdiğine göre Meclis Başkanı Laricani, bu görüşmede yaptığı konuşmada, Suriye liderlerinin bu ülkedeki “kriz”in incelenmesini akıllıca yönetmelerini takdirle andı. Laricani, İran İslam Cumhuriyetinin bölgeye karşı tasarlanan komplolar karşısında güçlü ve dirençli bir şekilde duran Suriye’nin yanında yer aldığını vurguladı. 

Beşşar Esed ise yaptığı konuşmasında, İran’ın Suriye halkına yardımcı olma yolunda gösterdiği çabaları ve Suriye’yle ilgili siyasi görüşmeleri desteklemelerinden dolayı takdir ve teşekkürlerini ifade ederek “Suriye bugün terörle mücadelenin yanı sıra, ulusal görüşmeleri başarıyla ilerletme yolunda hareket etmekte” dedi.

iran-suriye_ali-laricani_bessar-esed01.jpg

Laricani, Türkiye’de

Laricani, Suriye’den sonra resmi görüşmelerde bulunmak için önce Lübnan’a gitti ardından Türkiye’ye geldi.

Başbakan Erdoğan ile Ali Laricani'nin Dolmabahçe Sarayı'ndaki Başbakanlık Ofisi'nde bir araya geldikleri bildirildi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme iki saat sürdü. Görüşmenin ardından Erdoğan ya da Laricani'den görüşmenin içeriğine ya da sonuçlarına dair basına açıklama yapılmadı.

Aşura Törenine Katıldı

Ali Laricani Dolmabahçe Sarayı'na geçmeden önce İstanbul'da bir Caferi derneğinin düzenlediği aşura matemi törenlerine katıldı. Törende konuşma yapan Laricani, İsrail'i eleştirdi.

Türkiye’ye gelmeden önce Beyrut’ta havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ali Laricani, Suriye krizinin barışçıl çözüm yollarını aradıklarını belirtti. Laricani "Suriye krizine ilişkin olarak dostumuz ve kardeşlerimiz Türkler ile aramızda fikir ayrılıkları var. Ancak siyasi hamlelerimizle bu ayrılıkları daraltmaya çalışıyoruz" dedi.

Şam'daki görüşmelerinin ardından Ali Laricani Türkiye’nin Suriye sınırına yerleştirmek üzere NATO’ya yaptığı Patriot füzeleri başvurusuna da tepki göstermişti. Laricani Suriye’deki krizin “bu türden silahlarla çözülemeyeceğini” söyledi. İranlı meclis başkanı “Roketatarlarla demokrasi sağlanabileceğini düşünmüyorum” dedi.

iran-suriye_ali-laricani_bessar-esed02.jpg

HABERE YORUM KAT

13 Yorum