1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Zulmünden Kaçan Ailelerin Zor Şartları: Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Tehlikeli Teröristler” Dediği İdlibliler!
Esed Zulmünden Kaçan Ailelerin Zor Şartları: Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Tehlikeli Teröristler” Dediği İdlibliler!

Esed Zulmünden Kaçan Ailelerin Zor Şartları: Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Tehlikeli Teröristler” Dediği İdlibliler!

İdlib'e insani yardım götüren konvoya eşlik eden Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ve beraberindeki heyetin bölgeye dair gözlem ve izlenimleri yaşanan dramı gözler önüne serdi.

04 Şubat 2020 Salı 12:52A+A-

HAKSÖZ-HABER

Katil Esed rejiminin işgalci İran ve Rusya’yla birlikte İdlib’de başlattığı sistematik saldırılar sonucunda göç yollarına düşen sivillerin dramı yürek yakmaya devam ediyor.

Vahşi bombardımanlardan kaçıp hayatta kalmak için göç yollarına düşen sivillerin çoğu yanlarına herhangi bir eşya alamadan daha güvenli gördükleri sınır bölgelerine doğru tehlikeler ve zorluklarla dolu yolculuklara girişiyorlar.

Son olarak Muhaliflerin denetimindeki önemli bölgelerden biri olan Mareten-Numan’ın işgal edilmesinden ötürü göçte artış olduğu gözleniyor. İnsanlar zalim bombardımanlardan korunmak ve hayatta kalmak için belirsizliklerle dolu yolculuklara koyuluyorlar. Görece daha güvenli buldukları sınır bölgelerine ulaşanların ise burada da sorunları bitmiyor. Hayata yeniden başlamak için kayalık zeminlerde bulabildikleri yerlere çadırlarını kurmaya çalışıyorlar. Bir kısmının kurabilecek çadırları, çadırı olanların bazılarının ise koyabilecekleri eşyaları bile yok. Çetin kış şartlarında hayatta kalmak ve günlük geçimlerini sağlamak için insani yardımlar hayati önem taşıyor.

Özgür-Der, Fetih-Der ve Diyarbakır merkezli Bilgi ve Erdem Vakfı'nın gıda ve yakacak yüklü son yardım konvoyuna eşlik eden Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ve beraberindeki heyetin gözlem ve izlenimleri yaşanmaya devam eden dramı da gözler önüne seriyor.

Başlarını Sokabilecekleri Güvenli Bir Barınakları Bile Yok!

Atme’ye bağlı Meşed bölgesinde daha önce yetim çocuklar ve şehit aileleri için briket evler inşa edildiğini belirten Rıdvan Kaya, yeni göç dalgalarıyla birlikte buraya çok sayıda ailenin geldiğini ancak imkanların onları briket evlere yerleştirmeye yetmediğini söyledi.

Muhammed Mursi kampındaki briket evlerin yapımına devam edildiğini belirten Rıdvan Kaya, buraya gelen yeni muhacirlerin durumu da göz önüne alındığında ihtiyaçların arttığına dikkati çekerek bu durumun yardımlara olan ihtiyacı arttırdığını ifade etti.

Gelen yeni muhacirlerin briket evlere yerleştirilen ailelerden kalma eski çadırlara yerleştirilerek şimdilik durumlarının iyileştirilmeye çalışıldığını belirten Rıdvan Kaya, bu yeni aileler için de briket evlerin inşa edilebilmesi için yardımların sürdürülmesi çağrısında bulundu.

Aşağıdaki videoda Rıdvan Kaya’nın konuyla alakalı anlatımlarını ve 3 çocuk sahibi görme engelli bir annenin durumunu görebilirsiniz:

Kırık Dökük Eşyalarını Getirebilenler Şanslı Sayılıyor

Mareten-Numan’daki bombardıman ve işgalden kaçan çok sayıda ailenin olduğunu belirten Rıdvan Kaya, bunların bir kısmının da Muhammed Mursi kampına yollarının düştüğünü kaydetti.

Bu ailelerden ikisinin kampa ulaşma ve yerleşme anlarına dair gözlemlerini aktaran Rıdvan Kaya, eşleri şehit düşmüş ve biri 5 diğeri ise 6 çocuklu iki annenin eşyalarını da getirmeyi başardığını ve bu nedenle şanslı sayıldıklarını kaydetti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Terörist” Dediği İdlibliler

Son saldırılarla birlikte İdlib’den ve Halep kırsalından kaçan çoğu insanın daha güvenli olduğu düşüncesiyle sınır bölgelerine ulaşmayı umarak yollara düştüğünü belirten Rıdvan Kaya, Türkiye sınırına 4 km mesafedeki Sermede ilçesinde de bu bağlamda ciddi bir hareketlilik yaşandığını ifade etti.

Sermede bölgesinin aslında dağlık olduğunu ve yerleşime elverişli olmadığını belirten Rıdvan Kaya, saldırılardan kaçan insanların sınıra yakın olması koşuluyla bulabildiklere her yere yerleşme yönünde bir refleks geliştirdiklerini ve Sermede ilçesine de bu nedenle rağbet edildiğini kaydetti.

İnsanların burada yırtık çadırlarda yaşamayı tercih ettiğini belirten Kaya, bu muhacirlerin durumlarının az da olsa iyileştirilmesi için duyarlı insanların yardımlarına olan ihtiyacın aciliyetine dikkati çekti.

Bu bağlamda Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde İdlib’den göç edecek herkesi “tehlikeli teröristler” olarak lanse eden sözlerini anımsatan Rıdvan Kaya, yaşlı bir amcayı göstererek “İşte o teröristlerden biri..!” diye  eleştirdi.

6976.jpg

6977-001.jpg

6982.jpg

6983-001.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum