1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed, Türkiye'yi BM'ye Şikayet Etti
Esed, Türkiyeyi BMye Şikayet Etti

Esed, Türkiye'yi BM'ye Şikayet Etti

Suriye, Türkiye'yi "El Kaide, Selefi ve Vahhabi" grupları desteklediği iddiasıyla Birleşmiş Milletlere (BM) şikayet etti.

17 Eylül 2012 Pazartesi 13:48A+A-

Şam bu konuda, BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a mektup gönderdi. Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından gönderilen mektuplarda, Türkiye'nin Suriye'de eylemde bulunmaları için El Kaide'nin yanı sıra Selefi ve Vahhabi gibi aşırılık yanlısı grupları desteklediği iddia edildi.

Türkiye'nin uzun yıllar terörle mücadele eden bir ülke olduğunun hatırlatıldığı şikayet mektuplarında; Ankara'nın 'halkı öldüren, enerji nakil hatları, resmi binaları ve okulları hedef alan terör gruplarını desteklediği' illeri sürüldü. Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin söz konusu aşırı gruplara sınırlarını açtığı ve havaalanlarını kullandırdığını iddia edere, bu şekilde iyi komşuluk ilişkileri ve uluslar arası kanunların çiğnendiğini savundu.

Türkiye'nin yanı sıra Katar, Suudi Arabistan ve Libya'nın da Suriye'yi karıştırmak üzere adı geçen gruplara silah desteğinde bulundukları öne sürüldü. Şam bu konuda BM'nin harekete geçmesini istendi.

Suriye uçakları, Lübnan topraklarını bombaladı

Öte yandan Suriye Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının, Arsal bölgesinde sınırdan 500 metre içerde yer alan boş arsaları bombaladığı belirtildi.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı'nda (NNA) yer alan habere göre, Suriye savaş uçakları, Suriye-Lübnan sınırından 500 metre içerde yer alan Arsal bölgesinde bulunan boş arsaları bugün üç dakika süreyle bombaladı.

Yerel kaynaklar bölgede yangın çıktığını ancak ölü ya da yaralı bulunmadığını belirtti.

Yeni Şafak / Ajanslar

HABERE YORUM KAT