1. HABERLER

  2. HABER

  3. Esed Şebbihası Acilcilerin Militanı Hatay’da Yakalandı
Esed Şebbihası Acilcilerin Militanı Hatay’da Yakalandı

Esed Şebbihası Acilcilerin Militanı Hatay’da Yakalandı

Başta Reyhanlı saldırısı olmak üzere Suriye’deki birçok katliamın baş aktörü Mihraç Ural’ın sağ kolu Beşir Kanmaz’ın oğlu, tedavi için kaçak olarak geldiği Hatay’da yakalandı.

03 Şubat 2016 Çarşamba 06:42A+A-

Yeni Şafak'tan Cahit Saraçoğlu'nun verdiği habere göre; Terör ve istihbarat birimleri, Suriye'deki birçok katliamda parmağı bulunan ve 11 Mayıs 2013'te Reyhanlı'da düzenlenen saldırıda 52 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Mihraç Ural'a militanı Hatay’da yakalandı. Ural'ın başında bulunduğu 'Mukaveme-i Suri', özellikle Türkmen Dağı bölgesinde rejim güçleriyle birlikte muhaliflere saldırıyor. Bu çete, Suriye'de çok sayıda katliama imza attı. Güvenlik birimlerinden elde edilen bilgilere göre, 'Acilciler' olarak bilinen grubun da lideri eski DHKP-C'li Ural'a kötü haber, sağ kolundan geldi. Ural'ın cephedeki en önemli yardımcısı, 'Şerif' kod adlı Beşir Kanmaz'ın oğlu Münir Sahilli (30), ocak ayının son haftası gözetleme yaparken muhalifler tarafından vuruldu. Suriye içinde tedaviye başlanan Sahilli, durumunun kötüye gitmesi üzerine Suriye'den kaçak yollarla Hatay'a getirildi.

Hatay'da Defne Devlet Hastanesi'ne yatırılan Sahilli, 27 Ocak'ta güvenlik birimlerinin operasyonuyla hastanede yakalandı. Sorguya alınan Sahilli'nin örgütle ilgili kritik bilgiler verdiği öğrenildi. Güvenlik güçlerine, serbest kalma karşılığında itirafçı olmak istediğini söyleyen Sahilli, gözaltına alındıktan bir gün sonra Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak İskenderun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Sahilli'nin, Beşir Kanmaz'ın öz oğlu olduğu, ancak başka bir ailenin nüfusuna kayıtlı göründüğü için soyadının öz babasından farklı olduğu öğrenildi. Sahilli'nin babası 'Şerif' kod adlı Beşir Kanmaz, Mihraç Ural liderliğindeki örgütün beyin takımı arasında bulunuyor. Sahilli'nin tutuklanması, Esed rejimi tarafından üst düzey silah, mühimmat ve mali destek alan Mukaveme-i Suri'de moralleri altüst etti.

HABERE YORUM KAT