1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed: Rusya'ya Büyük Güven Duyuyoruz
Esed: Rusya'ya Büyük Güven Duyuyoruz

Esed: Rusya'ya Büyük Güven Duyuyoruz

Katil Esed, Lübnan'daki Hizbullah'ın televizyon kanalı El-Menar'a verdiği röportajda Rusya'ya çok güvendiklerini söyledi.

26 Ağustos 2015 Çarşamba 12:04A+A-

Esed, Lübnan'daki Hizbullah'ın televizyon kanalı El-Menar'a verdiği röportajda, Rusya'yı överek, "Biz Cenevre-3'e gidebilmek için Rusları, ülkedeki bütün güçlerle görüşmeye teşvik ediyoruz. Cenevre-3 olduğunda durum daha kolay olacak" dedi.

ABD'yi eleştiren Esed, "Dostlarını, müttefiklerini yarı yolda bırakmak ve hainlik, ABD siyasetinin özelliklerindendir. Rusya'nın politikası bir günde böyle olmadı. Ruslara büyük güven duyuyoruz. Rusya, Suriye krizi boyunca 4 yıldır bizimle dostluğunu ve ilişkilerimizin şeffaflığını kanıtladı" dedi.

BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'yı tarafsız olamamakla suçlayan Esed, "Tarafsız olsaydı onu bu göreve getirmezlerdi" görüşünü dile getirdi.

Seçimlerin uluslararası gözetimle yapılması önerisini, "Suriye'nin egemenliğine müdahale" olarak nitelendiren Esed, "Seçimler konusunda dost ülkelerle iş birliği yapabiliriz. Hizbullah'la yaptığımız birlik gibi Suriye ve Irak savaşı da birlik içerisinde yürütülmeli." diye konuştu.

(AA)

HABERE YORUM KAT