1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejiminin PKK’ya Silah Desteği Belgelendi!
Esed Rejiminin PKK’ya Silah Desteği Belgelendi!

Esed Rejiminin PKK’ya Silah Desteği Belgelendi!

Rejimden kopan bazı unsurların Zaman el-Wasl sitesine ilettiği belgeler Esed rejiminin PKK ve Suriye uzantısı PYD’ye silah desteği sağladığını ortaya koyuyor.

13 Haziran 2016 Pazartesi 17:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

Belgeler rejimin verdiği desteğin çok boyutlu olduğunu ve silah desteği yanında bilhassa Türkiye içindeki saldırıların koordinasyonunu içerdiğini de göstermekte.

Washington ısrarla PKK ile PYD’nin ayrı örgütler olduğu yalanını tekrarlamayı sürdürürken, Baas rejiminden ayrılan bazı istihbarat görevlileri ve askerler rejimle PKK’nın ilişkisini belgelediler.

6 Ağustos 2014 tarihili ve özel birlikler komutanı tümgeneral Muhiddin Ramazan Mansur’un imzasını taşıyan doküman generalin başında bulunduğu 17. Tümen’den 54. Hava İndirme Tümenine yazılmış. Belgede PKK’ya silah depolarından 10 parça SHMEL-M roketleri verilmesini fakat teslimatın depoda yapılmaması, korumalar eşliğinde Haseki’de buğday kamyonlarıyla taşınması ve dikkatli olunması söyleniyor.

Shmel-M roketleri omuzdan atılabilen 400 ile 600 metre menzili olan Rus yapımı bir silah. Hareketli araçlar ve barikatların tahribinde kullanılıyor.

Adı geçen general 2015 Mayısında İdlib’in Ceyşul Fetih tarafından kurtarılması sırasında öldürülmüştü.

Benzeri bir talimat da 54. Hava İndirme Tugayı komutanı Tuğgeneral Muhammed Maha imzasını taşıyor. 17. Tümen’e yazılan ve 12 Ocak 2015 tarihili yazıda PKK’ya verilmesi istenen silah ve muhimmat konusundan söz ediliyor. 17. Tümen’in 24 Aralık 2014 tarihli ve 19.235 sayılı isteğinin yerine getirildiği ve PKK mensubu Abul Gabi Habu’ya şehrin güneyinde teslimatın yapıldığı bildiriliyor.

Zaman el-Wasl sitesi belgeleri yayınlamayı sürdüreceğini söylüyor. 

HABERE YORUM KAT