1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed rejiminin kontrolündeki bölgelerde yakıt krizi yeniden başgösterdi
Esed rejiminin kontrolündeki bölgelerde yakıt krizi yeniden başgösterdi

Esed rejiminin kontrolündeki bölgelerde yakıt krizi yeniden başgösterdi

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kontrolündeki Halep, Lazkiye, Şam ve Hama kentlerinde yakıt krizi tekrar baş gösterdi.

14 Eylül 2020 Pazartesi 17:54A+A-

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kontrolündeki Halep, Lazkiye, Şam ve Hama kentlerinde halk, akaryakıt ve mutfak tüpü alabilmek için yeniden uzun kuyruklara girmek zorunda kalıyor.

Hama kent merkezinden elde edilen görüntülerde araçlarına yakıt ve mutfak tüpü almak isteyenlerin kilometrelerce kuyrukta beklediği kaydedildi.

Halk, günlerce kuyrukta beklemek zorunda kalırken, rejimin elde ettiği az miktardaki yakıtı askeri amaçlar için kullandığı öğrenildi.

Kriz, geçen sene başlamıştı

2011 öncesi kendi çıkardığı petrolü rafine ederek akaryakıt ihtiyacını karşılayabilen Suriye'de, petrol sahalarının yüzde 70'i halihazırda YPG/PKK tarafından işgal ediliyor.

Rejim ile YPG/PKK arasında petrol ticareti yapılıyor ancak petrolü işleyecek rafinerilerin savaş nedeniyle tahrip olması, eldeki petrolden akaryakıt elde edilmesini engelliyor.

Nisan 2019'da da Şam, Halep, Lazkiye ve Tartus'ta benzin istasyonlarının önünde yüzlerce araçlık kuyruklar oluşmuştu. Şehir merkezlerinde trafik kilitlenirken, araç sahiplerinin kuyrukta sabahladığı görülmüştü.

Ocak 2019'da ise rejimin kontrolündeki bölgelerde mutfak tüpü sıkıntısı yaşanmıştı. Siviller, mutfak tüpü temin edebilmek için dağıtım merkezlerinin önünde günlerce yüzlerce kişilik sıraya girmişti.

AA

HABERE YORUM KAT