1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejiminin Buti Yalanı Patladı (VİDEO)
Esed Rejiminin Buti Yalanı Patladı (VİDEO)

Esed Rejiminin Buti Yalanı Patladı (VİDEO)

Ramazan el-Buti’nin ölümüyle ilgili ezber bozan bir video yayınlandı.

09 Nisan 2013 Salı 13:26A+A-

HAKSÖZ-HABER

Beşşar Esed rejimine verdiği destek nedeniyle eleştirilen Ramazan el-Buti’nin, geçtiğimiz günlerde camide ders verirken yanında bulunan 40’ı aşkın kişiyle birlikte bombalanarak öldürüldüğü iddia edilmişti.

İddianın sahibi zalim Baas rejimiydi. İddiaya göre Buti, Şam’daki İman Camii’nde ders verirken Suriyeli muhaliflerin bombalı saldırısına maruz kalmıştı.

İddia sonrasında “camiye saldırmak”, “Buti şehit mi?” gibi tartışmalar yaşanmıştı.

Başta Özgür Suriye Ordusu ve Cephetun Nusra gibi direniş grupları olmak üzere Suriyeli muhalifler saldırıyı kendilerinin yapmadığını ve rejim güçlerinin bir komplosuyla karşı karşıya olduklarını açıklamış; Buti’nin Esed yönetimine olan yakınlığına karşı olmalarına rağmen asla Allah’ın evi olan camileri hedef almadıklarını deklare etmişlerdi.

Ardından yayınlanan fotoğraflarda bombalı saldırının yapıldığı camide avizelerin, vantilatörlerin, vazo ve pencerelerin sapasağlam olduğu görülmüştü. Oysa Esed rejimi camide 40’tan fazla kişinin ölümüne yol açacak tahrip gücü yüksek bir bombalama yaşandığını iddia etmişti.

YALANLARINA DOLANDILAR!

Esed rejiminin bir yalanı daha patladı.

Yayınlanan videoda Buti, ders verdiği esnada etki gücü son derece düşük bir bombalamaya maruz kalıyor. Dibinde patlayan bombaya rağmen Buti, irkildikten sonra yeniden doğruluyor ve elleriyle sarığını düzeltiyor. Tam bu sırada kendisine yaklaşan biri iki eliyle Buti’nin baş kısmını tutuyor ve esas kanama da bu hamleden sonra başlıyor ve Buti yığılıyor.

(+18)

Buti’ye hamleyi yapan kişinin olay yerinden uzaklaştığı görülüyor. Camide ise söz konusu küçük patlamadan kimsenin etkilenmediği görülüyor. İddialar camideki kişilerin, iz/delil bırakmamak için yine Esed güçleri ve Muhaberat tarafından öldürüldükleri yönünde.

Daha önce de birçok yalanları ortaya çıkan Esed yönetiminin bu görüntüler karşısında nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

20 Yorum