1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed rejiminden Türkiye’ye tehdit
Esed rejiminden Türkiye’ye tehdit

Esed rejiminden Türkiye’ye tehdit

Batılı ülkeleri Suriyeli mültecileri kullanmakla suçlayan Esed rejiminin Dışişleri Bakanı, Türkiye ve Amerikan askerlerini ülkeden çıkaracaklarını iddia etti.

28 Eylül 2021 Salı 15:12A+A-

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre; Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) 76'ncı Genel Kurul toplantıları çerçevesinde yaptığı konuşmada, Suriyeli tüm mültecilerin güvenli ve gönüllü bir şekilde geri dönüşü için kapılarının ardına kadar açık olduğu propagandasını yaptı. Mikdad, Batılı ülkeleri Suriyelilerin çektiği acılar üzerinden kendilerine fayda sağlamak ve onların iyiliğini düşünüyor gibi yapmakla suçladı.

BM verilerine göre, Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaşta 350 bin 200'ün üstünde kişi yaşamını yitirdi. Gerçek rakamın çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Savaşta 23 milyon kişi yerinden edilirken beş milyon kişi yurtdışına kaçtı.

TÜRKİYE’YE TEHDİT: "TERÖRİSTLERİ NASIL SİLİP ATTIYSAK…"

Rejim ordusunun, ülkenin her bölgesi hükümet kontrolü altına girene kadar "teröristler"e karşı savaşmayı sürdüreceğini belirten Mikdad, "Baskı, yalanlar ve suçlamalar bizi pes ettiremeyecek" diye konuştu.

BM Genel Kuruluna hitaben yaptığı konuşmada ülkenin kuzeyindeki Türkiye ve Amerikan askeri varlığını kınayan Mikdad, Türkiye ve Amerikan askerlerinin varlığının yasa dışı olduğunu ve uluslararası hukukun apaçık ihlali anlamına geldiğini öne sürdü.

Türkiye ve Amerikan askerlerinin ülkeden çıkarılacağını da iddia eden Mikdad, "Suriye'nin büyük bölümünden teröristleri nasıl silip attıysak işgali de aynı azim ve kararlılıkla, uluslararası hukukun mümkün olan tüm araçlarını kullanarak sona erdireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum