1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejiminden Cinayetlerinin Hesabı Sorulmalı!
Esed Rejiminden Cinayetlerinin Hesabı Sorulmalı!

Esed Rejiminden Cinayetlerinin Hesabı Sorulmalı!

BM savaş suçları müfettişleri Esed rejimine çağrıda bulunarak gözaltı merkezleri ya da hapishanelerde kaybedilen ya da öldüğü açıklanan kurbanların ailelerine bilgi verilmesi gerektiğini vurguladılar.

12 Aralık 2018 Çarşamba 16:37A+A-

Bu yılın başında Esed rejimi 2011 ile 2014 yılları arasında ölen tutukluların isim listesini yayınlamıştı. Alaraby.co.uk sitesinde yer alan habere göre, isim listesinde yer alanların büyük çoğunluğunun rejimin istihbarat servislerince işkenceyle ya da idam edilerek öldürülen kişiler olduğu tahmin ediliyor.

Suriye’deki, insan hakları ihlallerini inceleyen komite raporunda “cezaevlerinde gerçekleşen ölümlerin tamamına yakınının istihbarat ya da askeri birimlerce gerçekleştirildiği vurgulanarak, ölenlerin ne cesetleri, ne de kendilerine ait hiçbir evrak ya da eşya geri verilmediğinden ölenlerin nasıl öldüğünün tespit edilemediği belirtiliyor.

Komiteden Paulo Pinheiro ölüm belgelerinin neredeyse tamamında ölüm nedeni olarak kalp krizi gerekçesinin yazıldığı, bazı bölgelerde grup halinde aynı gerekçenin belirtilmesinin toplu infazları akla getirdiğini söylüyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum