1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejiminden Afrin’de PKK/PYD’ye Militan Desteği!
Esed Rejiminden Afrin’de PKK/PYD’ye Militan Desteği!

Esed Rejiminden Afrin’de PKK/PYD’ye Militan Desteği!

Geçtiğimiz günlerde Esed’den yardım isteyen PKK/PYD’nin aradığı desteği bulduğu, Esed’e bağlı ordudan bazı küçük grupların Türkiye askeriyle savaşmak üzere Afrin’e geçtiği bildirildi.

28 Ocak 2018 Pazar 16:45A+A-

Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı dokuzuncu gününe girerken Beşşar Esed’den bir hamle geldi. PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG’nin hafta içinde “Afrin’i korumak için asker gönder!” çağrısına uyan Esed, Türkiye askeriyle savaşmaları için küçük küçük askeri birlikleri Afrin’e sokmaya başladı.

Rejimden PKK/PYD’ye Destek

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Esed rejiminin PKK/PYD’liler için açtığı kaçış koridorunu kapatma hamlesi sürerken, rejimden karşı hamle geldi. Geçtiğimiz günlerde Esed’e çağrıda bulunarak militan desteği isteyen PKK/PYD’ye bu destek kısmen geldi. Rejim ordusu içinde sayıları çok olmasa da bazı küçük grupların Türkiye askeriyle savaşmak üzere Afrin’e geçtiği belirtiliyor.

PKK/PYD ile Pazarlık

Rejimin istihbarat kurumu el-Muhaberat’ın şefi Ali Memlük’ün son günlerde PKK/PYD’nin sorumlularından Sıpan Hemo ile temas kurduğu öğrenildi. Zaten PKK/PYD, Afrin’i Esed’den çatışmasız bir şekilde teslim aldığı 2012’den beri kentte el-Muhaberat’a bağlı istihbarat binasına bir zarar vermedi. Esed’in adamlarının Afrin’de zaten PKK/PYD’lilerle birlikte yıllardır çalışmakta olduğu biliniyor.

Kaynak: İnternet Haber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum