1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed rejimi zorla gözaltına aldığı Suriyelileri katletmeye devam ediyor!
Esed rejimi zorla gözaltına aldığı Suriyelileri katletmeye devam ediyor!

Esed rejimi zorla gözaltına aldığı Suriyelileri katletmeye devam ediyor!

Suriye İnsan Hakları Ağı, Esed rejiminin gözaltında katlettiği 547 kişinin ölümünü nüfus müdürlüklerine bildirdiğini açıkladı.

21 Aralık 2022 Çarşamba 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Beşşar Esed rejimi, 2011’de Suriye halkına karşı başlattığı savaştan bu yana sistematik olarak sivilleri zorla gözaltına alarak türlü işkencelere tabi tutuyor.

Rejim güçlerince gözaltına alınan kişilerden bir daha haber alınamıyor. Ancak, rejim zindanlarında insanlık dışı işkenceler nedeniyle hayatını kaybedenlerden az da haber alınabiliyor.

Şimdiye kadar yayımlanan birçok raporla, Esed rejiminin gözaltına aldığı sivilleri işkenceler sonucunda katlettiği belgelendi. 

Son olarak Suriye İnsan Hakları Ağının yayımladığı raporda, rejiminin şimdiye dek alıkoyduğu kişilerden 547’sinin bu yıl hayatını kaybettiği belirtildi.

Rejimin, gözaltı sonrasında akıbetleri bilinmeyenlerden 547’sinin ölümünü nüfus müdürlüklerine bildirdiği ifade edildi. 2018’den beri ölenlerin isimlerini nüfus müdürlüklerine bildiren rejimin, şimdiye kadar 24’ü çocuk, 21’i kadın olmak üzere 1609 Suriyelinin ölümünü duyurduğu kaydedildi.

Raporda, Esed rejiminin hayatını kaybedenlerin ölüm nedenlerini gizli tuttuğu aktarıldı.

HABERE YORUM KAT