1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed rejimi kiralık gazeteci ve youtuberler ile algı çalışması yapıyor
Esed rejimi kiralık gazeteci ve youtuberler ile algı çalışması yapıyor

Esed rejimi kiralık gazeteci ve youtuberler ile algı çalışması yapıyor

​​​​​​​Esed rejimi kanlı yüzünü maskelemek için gerek Türkiye’de gerekse dünyada kiralık gazeteci ve youtuber ve gazeteciler ile algı çalışması yapıyor.

01 Haziran 2023 Perşembe 21:32A+A-

700 binden fazla Suriyeli müslümanı katleden, milyonlarca kişiyi mülteci konumuna sokan cezaevlerinde yüzbinlerce kişinin kayıp olduğu Esed rejimi kiralık kalem ve şovmenlerle kanlı yüzünü gizlemeye çalışıyor.

The Washington Post gazetesinin haberine göre Esed rejimi, imaj çalışması yapmak için uluslar arası gazetecilere para vererek Şam’a davet edip üst düzey rejim yetkilileri görüşmelerini sağladı. Fakat gazetecilerin çoğu deneyimleri hakkında eleştirel yazılar yazdı ve plan başarısız oldu.

Sonrasında, yüzbinlerce  takipçisi olan batılı influencerlarla “Suriye güvenli bir ülke” propagandası devam etti.

Esed rejimi, gazetecilerin ve aktivistlerin vize başvurularını çoğu zaman redederken influencerlar ülkeye yalnızca rejim onaylı rejim onaylı bir seyahat acentesi aracılığıyla konaklama ayarlandı.

2021’de Janet Newenham adlı İrlandalı blogger, Şam ve Halep’teki gezilerinin videolarını çekerken Suriye’nin kuzeyinde Rus hava saldırısında üçü çocuk olmak üzere bir aile hayatını kaybetti. Fakat Janet’in 170 bin abonesi onun neşeli ve pek pozitif görüşlerinden dolayı bu gerçeği öğrenemedi. Newenham, Bab Tuma’yı ziyaretinden büyük heyecanla bahsederken, İnsan Hakları Örgütü (HRW) tarafından ana işkence merkezlerinden biri olarak tanımlanan Hava Kuvvetleri İstihbaratı’nın yerel şubesine çok yakın olduğunu farkında gibi görünmüyordu.

Suriyelilerin çoğu kendi evlerini ziyaret etme özgürlüğüne sahip değilken duyarsız turistleri gördüklerinde çektikleri acı daha da artıyor. Ağır İnsanlık suçlarının işlendiği Suriye, yaz boyunca kimler tarafından, turistik bir destinasyon unsuru olarak sahnelenecek?

Hep birlikte izleyeceğiz, utançla…

Kaynak: 10’lar medya

HABERE YORUM KAT