1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Esed rejimi ile anlaşmanın bedeli nedir?
Esed rejimi ile anlaşmanın bedeli nedir?

Esed rejimi ile anlaşmanın bedeli nedir?

Minhil Suluh 7 sene boyunca Esed ile savaştı. En sonunda rejim ile anlaşma yolunu tercih etti…

13 Eylül 2022 Salı 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye kamuoyunda “Esed’le anlaşma” tezleri bir bir ortaya dökülürken Suriye gerçekliğinde ise sayısız zulüm yaşanmaya devam ediyor.

Bütün bir Suriye halkını dize getirmek için kimyasal ve konvansiyonel silahlara başvuran rejim, çocukları, kadınları katletti. Kendisine karşı koyan her kesimden insanı hedef alan rejim, kendisiyle anlaşma yoluna gidenleri de unutmuyor!

Minhil Suluh, Lübnan sınırındaki Telbise bölgesinde 7 sene boyunca rejime karşı savaştı. 2018 senesinde “savaşmanın anlamı yok” diyerek birlikte mücadele ettiği insanları rejime satarak anlaşma yoluna gitti. Onun yüzünden yüzlerce muhalif, rejim tarafından katledildi. Ancak Minhil Suluh’un hikâyesi burada bitmedi...

2021 senesinde rejim tarafından tutuklanan Minhil Suluh’dan uzun süredir haber alınamıyordu. Telbise bölgesindeki kaynaklar geçtiğimiz gün Minhil Suluh’un rejim güçlerince öldürüldüğü bilgisini sosyal medyadan paylaştılar.

Her fırsatta “Esed’le uzlaşma” yaygarasını kopartanlar Esed’in, muhalifleri satarak kendisiyle anlaşma yoluna giden insanlara yaptıklarını görünce ne diyecekler? Hala mültecileri Suriye’ye yollamaktan söz edenler bu yaptıklarıyla 3,5-4 milyon insanı katliama göndermiş olacaklar! Esed rejimi ile anlaşmanın bedeli katliamdır çünkü!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum