1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi Halep'in Bağlantısını Kesti!
Esed Rejimi Halep'in Bağlantısını Kesti!

Esed Rejimi Halep'in Bağlantısını Kesti!

Suriye'de rejim güçleri Halep'teki direnişçilerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunu kontrol altına aldı. Böylece, şehir tamamen rejim kuşatması altına girmiş oldu.

09 Temmuz 2016 Cumartesi 23:32A+A-

Beşşar Esed güçleri Suriye’de, Halep'in kuzeyindeki Kastillo yolunu tamamen kontrol altına aldı. Çatışmalar nedeniyle yol ulaşıma kapanırken, Halep'in direnişçilerin kontrolündeki kısmı ise kuşatıldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, rejime bağlı güçler Halep'in kontrolü için stratejik öneme sahip Kastillo yolunu, 1,5 kilometre mesafedeki Mellah bölgesinden ateş altına aldı.

Halep'teki direnişçilerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun çatışmalar nedeniyle kapanmasının ardından, şehir tamamen rejim kuşatması altına girerken, yolun hâlâ direnişçilerde olduğu ve yoğun çatışmaların sürdüğü aktarıldı.

Esed rejimi, Ramazan Bayramı başlangıcında 72 saatlik “ateşkes” ilan etmiş ancak kısa bir süre sonra kendi ilan ettiği “ateşkes”i kendisi ihlâl ederek, saldırılarını yoğunlaştırmıştı.

Rejim güçlerinin yanı sıra Rusya uçaklarının da sık sık saldırı düzenlediği Kastillo yolu Suriye'deki en tehlikeli çatışma bölgeleri arasında gösteriliyordu.

Savaştan önce Halep'te 5 milyon kişinin yaşadığı Suriye'nin en büyük ikinci kenti olan Halep rejim güçleri ve direnişçiler arasında ikiye bölünmüş durumda. Kentin direnişçilerin kontrolündeki doğu kısmında 300 binden fazla insanın yaşadığı tahmin ediliyor.

AA

HABERE YORUM KAT