1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi Hafız Esed’in Heykelini Göstericilerden Korumak İçin Sakladı
Esed Rejimi Hafız Esed’in Heykelini Göstericilerden Korumak İçin Sakladı

Esed Rejimi Hafız Esed’in Heykelini Göstericilerden Korumak İçin Sakladı

Esed Rejimi Süveyde’de rejim karşıtı göstericilerin Hafız Esed heykeline zarar vermesini engellemek için heykeli polis merkezinin arkasına sakladı.

12 Haziran 2020 Cuma 16:14A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’nin Süveyde şehrinde ekonomik sıkıntıları protesto etme amacıyla başlayan rejim karşıtı gösteriler geçen hafta boyunca devam etmişti. Güvenlik güçlerinin gösterilere müdahale ederken ayna zamanda Esed rejimi şehirdeki öğrenci ve vatandaşları zorlayarak rejime destek gösterileri düzenlemişti.

Middle East Monitor sitesinin haberine göre bu hafta katil Beşar Esed’in babası katil Hafız Esed’in şehirde bulunan bir heykeli göstericilerden koruma amacıyla bir polis merkezinin arkasındaki mezbelelik yere taşındı.

2011 yılında Deraa’daki rejim karşıtı gösterilerde Hafız Esed’in heykeli göstericiler tarafından yıkılırken ABD’de George Floyd cinayeti üzerine başlayan ve neredeyse Batı ülkelerinin birçoğuna yayılan ırkçılık karşıtı gösterilerde farklı yerlerdeki sömürgecilik ve köle ticaretiyle irtibatlı tarihi şahsiyetlerin heykellerinin bir bir yıkılması süreci devam ediyor.

esed3.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum