1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi Doğu Guta’ya Tıbbi Yardıma İzin Vermiyor!
Esed Rejimi Doğu Guta’ya Tıbbi Yardıma İzin Vermiyor!

Esed Rejimi Doğu Guta’ya Tıbbi Yardıma İzin Vermiyor!

Dünya Sağlık Örgütü muhasara altındaki Doğu Guta’ya gönderilen tıbbi malzemenin % 70’ine rejim güçlerince el konulduğunu açıkladı.

05 Mart 2018 Pazartesi 13:37A+A-

Dünya Sağlık Örgütü ateşkes kararına rağmen gece boyunca bombardımanın sürdüğü ve 14 kişinin daha can verdiği Doğu Guta’ya inani yardım koridoru açılarak gönderilmek istenen tıbbi malzemenin büyük ölçüde rejim güçleri tarafından gasp edildiğini duyurdu.

Bu sabah Reuters‘a açıklama yapan bir yetkili “Tüm travma kitleri ve ameliyat ve diyaliz malzemeleri ve insülinler rejim güçlerince engellendi” dedi ve bu miktarın kamyonlarla depolarından gönderilen malzemenin % 70’inden fazlasını oluşturduğunu söyledi.

Pazar günü BM yapılan görüşmeler neticesinde rejimin yardım konvoyunun geçişine izin verdiğini açıklamıştı. Şubat ortasından beri Guta’ya sadece küçük bir yardım konvoyu ulaşabilmiş durumda.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi gece boyunca varil bombalarıyla yapılan saldırılarda Hammuriye bölgesinde 10 kişinin daha can verdiğini, böylece Şubat ayında rejim güçleri e Rusya tarafından başlatılan saldırılarda öldürülen sivillerin sayısının 709’u bulduğunu, bunun 166’sının çocuk olduğunu belirtti.

Kaynak: Middleeasteye.net, Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT