1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed-İran -Rus Virüsünün Saldırganlığı
Esed-İran -Rus Virüsünün Saldırganlığı

Esed-İran -Rus Virüsünün Saldırganlığı

Suriyeli ilahiyatçı/aktivist  Abdulmunim Zeyneddin İdlib'e bağlı Eriha kasabasında Esed-İran - Rus bombardımanları ile harabeye dönen mahalleleri gezdi.

31 Mart 2020 Salı 16:27A+A-

İdlib bölgesinde savaşan askeri gruplar arasında koordinasyon ve iş birliği misyonu da bulunan Abdulmunim Zeyneddin, savaşın ve Esed saldırganlığının yol açtığı felaketi bir kez daha gözler önüne serdi.

Abdulmunim Zeyneddin, ''Virüs yaşlıları daha çok etkiliyor ve öldürüyor, Esed ise özellikle gençleri çocukları hedef alıyor" diye konuştu. Tüm ülkelerin virüsten korunma amacıyla evde kalın dediğini anımsatan Zeyneddin, evinde kalan virüsten korunuyor ancak Esed özellikle evlerinde bekleyen zavallı sivilleri hedef alıyor" dedi.

Referansmedya.com'a konuşan Abdulmunim Zeyneddin "Tüm dünyada Suriye halkının yaşadığı zulmü anlatmaya çalışıyoruz. Farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Herkesin bu zulmü görmesi adına yapılan bombardıman ve tahribatın sınırlı bir kısmını kaydettik" ifadelerini kullandı.

İşte Abdulmumin Zeyneddin Eriha'da yaptığı video kaydı ve konuşma metni:

Burası Suriye’de koronanın yol açtığı yıkıntılar. Fakat birkaç aydır devam eden yeni tip korona değil. Bu daha tehlikeli bir virüs.  Katil Esed rejmi ve yandaşlarının virüsü. Bu, sivillerin üzerine 9 yıldan beri sürekli bomba atarak can alan ve içinde yaşadıkları evleri, köyleri hatta şehirleri yok eden Esed rejimi virüsüdür. 

Covid-19 salgını, başladığı günden bu yana dünya genelinde yaklaşık 13 bin insanın ölümüne neden oldu. Esed rejimi virüsü ise Rusya ve İran'ın  da yardımıyla yalnızca Suriye halkından 1 milyonu aşkın sivili katletti. 

Doktorlar koronaya yakalanmamak için insanların evde kalmasını tavsiye ediyor, evdeyseniz güvendesiniz diyorlar.  Ama Suriye'deki insanların evleri, onları Esed ve yandaşlarının virüsünden koruyamıyor. Bu virüs, evde saklanırken de yaşlıları, kadınları, çocukları, hepsini yakalıyor.  

Çocukların Covid -19  virüsüne  karşı yetişkinlere kıyasla daha  güçlü bir bağışıklık sistemleri var. Fakat maalesef Esed virüsüne ve bombalarına karşı bağışıklıkları sıfır. Tam tersi  bu virüs büyüklerden önce çocukları öldürür. Ki bugüne kadar roketlerle, varil bombalarıyla, kimyasal silahlarla on binlerce çocuğu hayattan kopardı.

Doktorlar, korona ile mücadele kapsamında kalabalık ortamlarda bulunmamayı tavsiye ediyor. Rusya destekli Esed rejimi ise Suriye’nin kuzeyinde küçük bir alanı, milyonlarca sivilin bir arada yaşamak zorunda olduğu bir yer haline getirdi. Bütün şehirlerdeki insanlar; toplu bulundukları her yer hastaneler, çarşılar, okullar bombalanınca canlarını kurtarmak için evlerinden, geçim yerlerinden göç ederek oraya gitti. 

Rejim, şu ana kadar Suriye’de herhangi bir korona vakasına rastlanmadığını iddia etmekte ancak tamamen yalan. Hatta Arap devletleri arasında bu hastalığın en çok yayıldığı ülke olabilir. Niçin? Çünkü Esed, baştan beri sağlık hizmetlerine hiç önem vermedi. Suriye halkından gasp ettiği paralarla onları öldürmek için bomba stoku yaptı.

Ayrıca Covid-19 virüsünün merkez üssü haline gelen İran’dan askeri milisleri ülkeye getirmeye devam ediyor. Bu milisleri getiriyor ve onlar da para istiyor. Şu an, uluslararası kararla sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor,  sonra da Esed diyor ki  bu yaptırımların kaldırılmasını istiyoruz, yeterli sağlık hizmetini bu yüzden veremiyoruz. Bilinmelidir ki uluslararası bu yasak sağlık sektörünü etkilemez fakat o, bu yaptırımların kaldırılmasıyla Suriyelileri öldürmeye devam etmek istiyor ve sürekli yaptırımlardan şikayet ediyor.

İran da aynı şekilde sızlanıp korona ile mücadele için Uluslararası Fon’dan 5 milyar dolar istiyor. Hâlbuki Suriye halkını katletmek üzere gönderdiği milislerine ve onları silahlandırmaya milyarlarını harcadı ve harcamaya da devam ediyor. 

Tüm dünyanın gündemi virüsle meşgulken Esed rejimi ve İran güçleri, Suriye halkını katletmek üzere birliklerini cephe hatlarına sevk etmeye devam ediyor. Bu, daha tehlikeli bir virüs; bu insanlığı öldürücü Esed virüsü. 

Korona virüsüne yakalanan insanlarla tokalaşmamak gerektiği aksi halde virüsün bulaşacağı tespit edilmiştir. O halde tüm dünya devletlerinin de katil Esed virüsünden korunmak için  Esed ile tokalaşmaması, elçileriyle görüşmemesi, rejim temsilcilerinin Güvenlik konseyini ve BM’i terk etmesi gereklidir. 

Rejim, şu anda binlerce Suriyeli insanı bir örgüte üye oldukları iddiasıyla hapishanelerde tutuyor. Bu hapishanelerde insani muameleden tamamen uzaklar, oraları adeta kıyım yerlerine çevirdiler.  Yarın bir gün de Esed çıkıp diyecek ki tutukluları koronadan dolayı kaybettik. Fakat hepimiz ortaya çıkan fotoğraflarla, belgelerle şahit olduk ki o insanlar korona değil işkenceler, idamlar ve cezalar sebebiyle öldü. 

Bu katil ve suçlu rejim; yeni tip korona virüsünden daha tehlikelidir. Eğer dünya basını gözle görülemeyen Covid-19 ile meşgul oluyor, devletler onunla mücadele ediyor ve tüm kuruluşlar onu bitirmek için çaba sarf ediyorsa aynısını daha tehlikeli bir virüs olan Esed virüsü için de yapmalıdır. Üstelik bu virüs; uçaklarıyla, yıktığı binalarla, askeri milisleriyle tamamen görünür ve bomba sesleriyle tüm dünyaya işitilir halde bu katliamı yapıyor.

Korona virüsünün bir tedavisi bulunamadı fakat Esed virüsünün ilacı belli. Bu zulmü bitirmek ve Suriye halkını kurtarmak. 

Elbet bir gün dünya covid-19’dan kurtulacak ve aynı şekilde Suriye halkı da Esed’i, Putin’i, Hamaney’i tarihin çöplüğüne atacak Allah’ın izniyle. Onlar isteseler de istemeseler de.

 

HABERE YORUM KAT