1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Esed ile İran aracılığıyla görüşülmeli ve Suriyeliler geri gönderilmeliymiş!
Esed ile İran aracılığıyla görüşülmeli ve Suriyeliler geri gönderilmeliymiş!

Esed ile İran aracılığıyla görüşülmeli ve Suriyeliler geri gönderilmeliymiş!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Suriyelilerin gitmesi gerektiğini savunurken İsrail ve ABD’nin bölgede terör devleti oluşturmaya çalıştığını ve Türkiye’nin İran üzerinden Esed rejimiyle görüşmesi gerektiğini söyledi.

31 Temmuz 2022 Pazar 20:48A+A-

HAKSÖZ HABER

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Habertürk’te katıldığı bir programda mültecilerin dönmesinin, ABD ve İsrail'in terör devleti planını engelleyeceğini iddia etti.

Esed katili ile masaya oturulması gerektiğini vurgulayan Fatih Erbakan, İran’ın arabuluculuğa hazır olduğunu iletti.

İran ve Esed rejiminin Suriye’deki katliamlarına dair yorumda bulunmayan Fatih Erbakan, “Bu konuda iktidarın Suriye yönetimi ile bir an önce masaya oturması lazım ve mültecilerin dönüşü için oradaki şartların uygun hale getirilmesi lazım. İran yönetimi de aracı olmaya hazır. Bunun artık başka çaresi yok. Burada tabii önemli olan nokta şu can güvenliğinin temin edilmesidir. Esad’ın dönmeleri ile ilgili olumlu çağrıları var. İnatlaşmayı bırakıp ekonomik ve sosyal açıdan mültecilerin dönüşü ilgili bir an evvel bir plan program oluşturulmalıdır. Hep şunu söylüyoruz; ‘Bülbülü altın kafese koymuşlar illa vatanım demiş’ ben çoğunluğun da dönmek istediğini düşünüyorum. İş kurmuş, entegre olmuş az bir kısmının da zorla gönderilmesi söz konusu olamaz. Suriyeli mültecilerin dönmesini gerekli görmemizin bir sebebi de, Amerika ve İsrail’in Kuzey Suriye’de oluşturmaya çalıştığı terör devleti planına göre o bölgeleri boşaltma çabasına engel olunmasıdır. Ülkemizdeki Suriyeli sığınmacıların gerekli şartlar hazırlanarak ülkelerine dönmelerinin sağlanması, bu terör devletinin kurulmasının engellenmesi bakımından son derece önemlidir.” dedi.

HABERE YORUM KAT

23 Yorum