1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Hiçbir Şekilde PKK/PYD’ye Dokunmayacak
Esed Hiçbir Şekilde PKK/PYD’ye Dokunmayacak

Esed Hiçbir Şekilde PKK/PYD’ye Dokunmayacak

​​​​​​​Suriye’de rejimin başbakanlık yetkilisi PKK/PYD’ye saldırmayacaklarını açıkladı. Örgüt adına konuşan Hido ise Esed milislerine Bab’ı hedef gösterdi.

20 Aralık 2016 Salı 03:59A+A-

Suriye’de rejim ile PKK/PYD arasındaki ortaklık bir kez daha ortaya çıktı. Esed’in Başbakanı’nın Danışmanı Abdülkadir Aziz, PYD kontrolündeki kantonlara operasyon düzenlemeyeceklerini açıkladı. Rudaw televizyonuna konuk olan Esed’in başbakanı İmad Khamis’in Danışmanı Abdülkadir Aziz, Suriye’deki PYD bölgelerine ilişkin “Suriye Hükümeti hiçbir şekilde o bölgelere yönelik bir operasyon düzenlemeyecek. Onlar silahlı bir güç ama o bölgeleri teröristlerden korumuşlardır” dedi. Rejim olarak Kürt güçlerini desteklediklerinin altını çizen Aziz, “Kürtler ülkenin önemli unsurlarındandır. Biz geçmişte Suriye Kürtlerini destekledik” ifadelerini kullandı. 

Aziz’in açıklamalarının ardından Sputnik’e konuşan PYD’li Rezan Hido ise, Halep’in muhaliflerden temizlenmesini sevinçle karşıladıklarını belirtti. Kentin Esed’in eline geçmesini ‘büyük bir başarı’ olarak tanımlayan Hido, sivillere yönelik katliamlar gerçekleştirilerek alınan bu başarıda Rusya ve İran destekli milislerin rolünün büyük olduğunu vurguladı. “Suriye ordusu El Bab’ı alarak Halep’in güvenliğini garantiye alabilir” diyen Hido, Esed’e yeni hedefini tebliğ etti.

Kaynak: STAR

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT