1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed, Halep'te Yine Sivillere Saldırdı: 10 Kişi Hayatını Kaybetti!
Esed, Halep'te Yine Sivillere Saldırdı: 10 Kişi Hayatını Kaybetti!

Esed, Halep'te Yine Sivillere Saldırdı: 10 Kişi Hayatını Kaybetti!

Beşşar Esed rejimine ait bir helikopterin Halep'in Ensari semtinde yerleşim alanına düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin de yaralandığı bildirildi.

31 Temmuz 2016 Pazar 21:37A+A-

Halep'teki sivil savunma yetkilisi İbrahim Ebu Leys, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşşar Esed ordusuna ait bir helikopterin Halep'te direnişçilerin denetimindeki Ensari semtinde bulunan sivil yerleşim yerini varil bombasıyla bombaladığını söyledi.

Bombalı saldırı sonucunda aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 10 sivilin yaşamını yitirdiğini, 30 kişinin de yaralandığını belirten Ebu Leys, olay yerinde çok sayıda ev, iş yeri ve araçta yangın çıktığını kaydetti.

Hayatını kaybedenlerin ve yaralananların bölgeden sivil savunma ekiplerince çıkartıldğını ifade eden Ebu Leys, yangının itfaiye ekiplerince söndürüldüğünü aktardı.

Esed rejimine ait güçler 4 yıldan bu yana Halep'te direnişçilerin kontrolü altındaki bölgelere önce scud füzeleriyle ardından vakum ve misket bombasıyla saldırı düzenledi. Son dönemlerde Esed’e ait savaş uçakları, helikopterler kente vakum ve varil bombasıyla saldırı gerçekleştirdi. Esed rejimine bağlı güçlerin saldırıları sonucu kentte altyapı çöktü, yollar kullanılamaz hâle geldi.

HABERE YORUM KAT