1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Esed Güçlerinin Vurulmasından Neden Bu Kadar Rahatsız Oldunuz?
Esed Güçlerinin Vurulmasından Neden Bu Kadar Rahatsız Oldunuz?

Esed Güçlerinin Vurulmasından Neden Bu Kadar Rahatsız Oldunuz?

ABD’nin yanlış istihbarat neticesinde Deyroz Zor’da Esed güçlerinin üssünü vurması sadece şebbiha medyasını değil, hükümete yakın medyayı dahi germiş gözüküyor.

19 Eylül 2016 Pazartesi 13:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hükümet medyasının 15 Temmuz’la birlikte takındığı anti-Amerikancı söylem ilginç görüntülere yol açıyor. ABD’ye karşı çıkacağız diye bazıları işi neredeyse Esed katiliyle uzlaşma arayışlarına kadar vardırmış görünüyor. Bu kafa yapısına göre “üst akıl” bölgeyi istikrarsızlaştırmak istiyormuş, dolayısıyla istikrar için her şey yapılmalıymış! Yani gerekirse Esed katiliyle de yeniden kucaklaşmaktan çekinmemek lazımmış!

Aylardır, yıllardır koalisyon güçleri adı altında Irak’ta, Suriye’de katliam yapan ABD’ye bugüne kadar tek bir itirazda dahi bulunmayanlar önceki gün gerçekleşen bir bombalama olayını komplocu zihin yapılarına göre şekilden şekle sokmaktan çekinmiyorlar. Bu işin bilerek yapıldığı tezini dayanak noktası alanlar, Rusya’ya gözdağından, IŞİD’e desteğe kadar türlü komplo teorileriyle güya analiz yapıyorlar.

Hükümete yakın bir gazetenin, üstelik de Suriye’de süregelen Baas vahşetine yıllardır projektör tutmuş bir gazetenin başyazarı Türkiye’nin daha fazla Esad’a saplanıp kalmaması gerektiğini, meselenin Esad’ı aklamak falan olmadığını, Türkiye’nin bütünlüğünün düşünülmesinin elzem olduğunu, çözüm için gerekirse Suriyeli grupların yönlendirilmesi gerektiğini falan söylerken; Güneş adlı hafif meşrep takılmayı seçen bir başka yayın organı ise neredeyse açıktan öldürülen Esed güçleri için ağıt yakacak!    

Deyroz Zor’daki bombalama hadisesinin mahiyeti üzerine bunca spekülasyon üretenlerin yaptığı şey gazetecilikten ziyade magazin faaliyetini andırmakta. Tamam, İran Dışişleri sözcüsü bu hadisenin ABD’nin IŞİD’e verdiği desteğin kanıtı olduğunu söyleyebilir. Onlara yakışır! Adamlarda ne vicdan, ne ahlak var. Irak’ta beraber savaştıkları ABD de zaten nasılsa ‘müttefiklerinin’ bu tür açıklamalarını “gündelik politika” olarak görüp dert de etmiyor!

Ama siz bari Allah’tan korkun! ABD’yi suçlayacağız diye saçma sapan tezlerle ortaya çıkmayın! Tam 5 yıldır ABD’nin Suriye’de İslami gruplara düşmanlığı ortada değil mi? En son olarak Halep’te Fetih Ordusu’nun komuta kademesini hedef alarak Esed rejimine büyük bir destek sunmadı mı?

Ayrıca tek bir olaydan bu kadar abartılı teoriler çıkartmak da neyin nesi? Çatışma bölgesinin içiçeliği yüzünden bu tür durumların her zaman yaşanabileceği bilinmiyor mu? Daha önce defalarca ABD’nin Irak’ta müttefiklerini vurduğu bilinmiyor mu? Üstelik de Beşşar’ın katil ordusu yanlışlıkla vuruldu diye ABD yönetiminden ardı ardına yapılan özür ve üzüntü açıklamaları da ortada dururken, bu spekülasyonlara başvurmak da ayrı bir garabet teşkil etmekte.

Kaldı ki, her şey bir yana Esed güçlerinin vurulmuş olmasından dolayı insaf sahibi herkesin sevinmesi gerekirken, bunca saçmalığı sıralayıp yazanlar şahit oldukları bunca vahşet tablosuna hiç bakıp utanmıyorlar mı?    

HABERE YORUM KAT

5 Yorum