1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçlerinin Hava Saldırılarında 65 Mazlum Katledildi
Esed Güçlerinin Hava Saldırılarında 65 Mazlum Katledildi

Esed Güçlerinin Hava Saldırılarında 65 Mazlum Katledildi

Esed güçlerine bağlı savaş uçaklarının, başkentin Doğu Guta bölgesine düzenlediği hava saldırılarında 65 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

05 Şubat 2015 Perşembe 19:38A+A-

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) yapılan açıklamada, Bugün, Esed güçlerine ait savaş uçaklarının, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesi, Cobar, Arbin, Kafr Batna, Ayn Terma beldelerinde yerleşim yerini bombaladığı belirtildi.

Rejimin hava saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 65 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Savaş uçaklarının Kafr Batna'da pazar yerini bombalaması sonucu çok sayıda yerleşim yerinde büyük maddi hasar meydana geldi. Onlarca kişi de yaralandı. Rejim güçleri beldeye karadan da havan topu ve roketlerle saldırdı."

Duma ilçesine 30'dan fazla hava saldırısının gerçekleştiği dile getirilen açıklamada, Esed güçlerinin hava saldırılarında 150'den fazla kişinin yaralandığı ve bazı yaralıların durumunun ağır olduğu vurgulandı.

Bu arada Arbin beldesindeki yerel aktivistlerden Bassim el Arbini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arbin'e düzenlenen saldırılarda ölenlerin, düzenlenen cenaze töreninden sonra bölgedeki mezarlığa defnedildiğini söyledi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT