1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçlerinden "Zehirli Gaz" Saldırısı
Esed Güçlerinden "Zehirli Gaz" Saldırısı

Esed Güçlerinden "Zehirli Gaz" Saldırısı

Esed güçlerine ait bir helikopterin, Şam'da direnişçilerin denetimindeki Muaddamiyet eş-Şam bölgesine, içerisinde “zehirli gaz”ların olduğu varil bombasıyla saldırması sonucunda 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 30 kişinin de gazlardan etkilendiği bildirildi

23 Aralık 2015 Çarşamba 08:45A+A-

AA muhabirinin, Muaddamiyet eş-Şam ilçesindeki sahra hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, orduya ait bir helikopter, Şam'ın Batı Guta bölgesinde direnişçilerin kontrolündeki Muaddamiyet eş-Şam ilçesine, içerisinde “zehirli gaz”ların olduğu varil bombasıyla saldırdı.

Saldırı sonucu biri çocuk 10 kişinin yaşamını yitirdiğini 30 kişinin de gazlardan etkilendiğini ifade eden yetkililer, “Rejimin Muaddamiye ilçesine zehirli gazlarla saldırması sonucunda çok sayıda kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Gazlardan etkilenenler, ilçedeki sahra hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.” dedi.

Gazlardan etkilenenlerde görme bozukluğu, nefes darlığı, kusma ve baş dönmesi gibi belirtilerin görüldüğünü ifade eden yetkililer, gazlardan etkilenen bazılarının durumunun ciddi olduğunu da söyledi.

zehirli_gaz_saldirisi_suriye.jpg

AA

HABERE YORUM KAT