1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri IŞİD'in Elindeki Kente Saldırdı: '21 Ölü'
Esed Güçleri IŞİD'in Elindeki Kente Saldırdı: '21 Ölü'

Esed Güçleri IŞİD'in Elindeki Kente Saldırdı: '21 Ölü'

Rejim hava kuvvetleri ülkenin kuzeyinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'in elinde tuttuğu bir kenti bombaladığı, en az 21 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

09 Kasım 2014 Pazar 14:01A+A-

Haber ajansları Reuters ve AFP'ye göre, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi isimli kuruluşun El Bab isimli kentin bombalandığını söyledi. El Bab, Halep'in kuzeybatısında kalıyor.

Kuruluşun verdiği bilgiye göre saldırıda 100 kişi yaralanırken, rejim uçakları saldırıda yedi adet varil bombası kullandı.

Suriye içerisinden bilgi alan bir kuruluş olan Gözlemevi ölenlerden birinin çocuk olduğunu söylerken, yaralıların bir kısmının durumunun kötü olduğunu, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.

AFP, IŞİD'in elinde bulunan El Bab'in Suriye rejiminin sürekli hedefleri arasında olduğunu söylüyor.

İnsan hakları örgütleri sivillerin de ölümüne sebep olduğu için varil bombalarının kullanımını kınıyor.

Esed çetesi, büyük petrol varilleri, tüpler ya da su tanklarının içine etkisi yüksek olan patlayıcılar ve metaller konarak yapılan varil bombasını sıklıkla kullanıyor.

AFP'ye göre, Gözlemevi ve Suriye içindeki aktivistler, dikkatler IŞİD'e karşı saldırıya odaklanmışken Esad rejiminin son haftalarda bu tür silahları daha fazla kullandığını söylüyor.

ABD, IŞİD'e karşı Irak'ta ve Suriye'nin kuzeyinde hava saldırıları düzenliyor.

HABERE YORUM KAT