1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri, Havadan Karadan Katlediyor: 41 Ölü
Esed Güçleri, Havadan Karadan Katlediyor: 41 Ölü

Esed Güçleri, Havadan Karadan Katlediyor: 41 Ölü

Esed güçlerinin ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 41 kişi öldü.

04 Aralık 2013 Çarşamba 06:31A+A-

Esed güçlerinin çeşitli kentlere ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 41 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin havan topu, roket ve savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırılar sonucunda başkent Şam'ın banliyöleri ile kırsalındaki beldelerde 16, Halep'te 11, Deyru'z Zor'da 4, Kuneytra, Dera ve Hama'da 3'er ve Humus'ta 1 olmak üzere toplam 41 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada da direniş örgütlerinin Şam'ın Doğu Guta bölgesinde rejime ait 2 tankı imha ettiği ve bölgede yoğun çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

İslami Cephe'nin Halep'in Nakirin semtinde bir tankı imha ettiği ve Esed güçlerinin bulunduğu binalara saldırarak Baas ordusuna büyük kayıplar verdiği bildirilen açıklamada, direnişçilerin bölgede çok sayıda askeri aracı ele geçirdiği aktarıldı.

Direniş örgütlerinin Golan Tepesi'ndeki Kuneytra kentine bağlı Han Ernebe beldesinde de bir tankla çok sayıda zırhlı aracı imha ettiği belirtilen açıklamada, Hama'nın doğu kesimlerini bombalamaya çalışan Rus yapımı MİG savaş uçağı düşürüldüğü bildirildi.

Açıklamada, İslami Cephe'nin Halep'in Şeyh Said semtinin büyük bölümünün denetimini ele geçirdiği ve kentin Han Sabun, Eşrefiye mahallelerinde yoğun sokak çatışmalarının devam ettiği iletildi.

 

 

HABERE YORUM KAT