1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Halep’te 31 Sivili Daha Katletti!
Esed Güçleri Halep’te 31 Sivili Daha Katletti!

Esed Güçleri Halep’te 31 Sivili Daha Katletti!

Rusya ve İran destekli Beşşar Esed güçleri, Halep’in doğu kesimlerinde, direnişçilerin kontrolündeki bölgelere saldırdı! Saldırılarda 31 sivilin hayatını kaybettiği, 40 sivilin de yaralandığı bildirildi!

11 Aralık 2016 Pazar 23:50A+A-

Halep Sivil Savunma Müdürü Necip Ensari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşşar Esed güçleri ve işbirlikçilerinin kentin doğu kesimlerine bugün düzenlediği kara ve hava saldırılarında Bustan el-Kasr semtinde 9, Firdevs’te 11, Mağayir’de 5 sivilin yaşamını yitirdiğini, 40 sivilin de yaralandığını söyledi.

Ensar, dünkü saldırılarda da 6 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

“İnsânî Durum İflas Etti”

Yoğun saldırıların çok sayıda aileyi Esed güçlerinin kontrolündeki bölgelere geçmek zorunda bıraktığını belirten Ensar, kuşatma altındaki bölgelerde insânî durumun iflas ettiğini, halkın temel gıda malzemelerini bulamadığını aktardı.

Son saldırılarla Esed güçlerinin, 15 Kasım’dan bu yana Halep’e yönelik saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı 991’e yükseldi.

Halep’te Yüz Binlerce Sivil Güvenli Tahliye Bekliyor

Doğu Halep’te direnişçilerin hâkimiyetindeki 15 kilometrekarelik alanda 200 bine yakın sivil bulunuyor.

Esed güçleri ve işbirlikçilerinin 15 Kasım’dan beri havadan ve karadan şiddetli saldırısına maruz kalan on binlerce aile, bölgeden güvenli şekilde tahliye edilmeyi umut ediyor.

Aileler, Esed güçlerinin bölgesine geçtiklerinde can güvenliği sağlanması, erkeklerin gözaltına ya da zorla Esed güçlerine alınmamaları, güvenli bölgelere gitmelerine izin verilmesi ve aile fertlerinin birbirinden koparılmaması gibi temel güvenceler bekliyor.

Direnişçilerin kontrolündeki bölgelerden çıkan ya da bulunduğu yerleşim alanları Esed güçleri tarafından ele geçirilen 40 binden fazla sivil, olumsuz muamelelerle karşılaşmıştı.

Direnişçilerden Siviller İçin Ateşkes Çağrısı

Silahlı direnişçiler, geçen hafta yaptıkları ortak açıklamada, “5 günlük acil insânî ateşkes ilan edilmeli. Acil tedavi gerektiren hastalar Birleşmiş Milletler gözetiminde tahliye edilmeli. İsteyen sivillerin, Halep’in kuzey kırsalına göçüne izin verilmeli, sivillerin tahliyesinden sonra taraflar müzakereye oturmalı.” taleplerinde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT