1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Doğu Guta’da İki Haftada 100’ü Aşkın Sivili Katletti!
Esed Güçleri Doğu Guta’da İki Haftada 100’ü Aşkın Sivili Katletti!

Esed Güçleri Doğu Guta’da İki Haftada 100’ü Aşkın Sivili Katletti!

Suriye’de Beşşar Esed rejiminin Doğu Guta bölgesine 14 Kasım’dan itibaren yoğunlaştırdığı saldırılarda ölen sivil sayısı 100'ü aştı.

26 Kasım 2017 Pazar 14:19A+A-

Suriye’nin Şam kentindeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Beşşar Esed rejiminin “gerginliği azaltma bölgeleri” içinde yer alan Doğu Guta bölgesinin Duma ve Haresta ilçeleri ile Misraba, Medyere ve Ayn Terma beldelerine sabah saatlerinden itibaren düzenlediği yoğun hava ve topçu saldırılarında 4’ü çocuk olmak üzere 20 sivil hayatını kaybetti.

Son İki Haftada Can Kaybı Sayısı 100’ü Geçti

Doğu Guta’daki AA muhabirinin hastane ve sivil savunma kaynaklarından edindiği bilgiye göre, rejimin Misraba beldesine düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre 3’ü çocuk olmak üzere 13 sivil öldü.

Medyere beldesine düzenlen hava saldırısında ilk belirlemelere göre biri çocuk 5 sivil yaşamını yitirirken Duma ilçesindeki topçu saldırılarında şu ana kadar en az 2 sivil hayatını kaybetti.

Çok sayıda yaralı, bölgedeki hastanelere kaldırılırken can kaybı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Olay yerine intikal eden sivil savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Rejimin Doğu Guta bölgesindeki ilçe ve beldelere 14 Kasım’dan itibaren yoğunlaştırdığı saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı 100’ü aştı.

Rejimin Saldırıları Aralıksız Sürüyor

Rejim ve İran destekli yabancı grupların 5 yıldır ablukada tuttuğu Doğu Guta’da, yaklaşık 400 bin sivil yoksulluk, açlık ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Rejimin garantörü Rusya, 22 Temmuz’da ateşkesin yürürlüğe girdiğini duyurmuştu ancak buna rağmen Esed rejiminin saldırıları aralıksız sürüyor.

İlaçların Girişi Durdu

Doğu Guta’ya kaçak yollarla sokulabilen temel gıda ürünleri ve ilaçların girişi de bir süre önce durdu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum