1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Esed, Darbecilerin Tankını Ele Geçiren O Kişinin Peşinde!
Esed, Darbecilerin Tankını Ele Geçiren O Kişinin Peşinde!

Esed, Darbecilerin Tankını Ele Geçiren O Kişinin Peşinde!

FETÖ'nün 15 Temmuzdaki darbe girişiminde ele geçirilen tankı kullanıp Polise teslim etmesiyle gündeme gelen Suriyeli muhacir, Katil Esed rejimi tarafından tehdit edilmeye başlandı.

24 Temmuz 2016 Pazar 22:07A+A-

Büşra Gültekin / Suriye Haber Ajansı

Suriyeli Muhammet Emin Ka'kat geçtiğimiz 15 Temmuz günü, Ankara'da darbecilerin yol üzerinde bıraktığı tankı yerine geri götürerek emniyet teşkilatına yardımcı olmasıyla gündeme gelmişti. 

Muhammed Emin Ka'kat'ın o gece polise yardım etmesi nedeni ile Esed rejimi istihbaratı tarafından tehdit edildiği öğrenildi.

24 yaşında olan Ka'kat, kendisinin Esed rejimine muhalif bir asker olduğunu, Rejimin ordusundan ayrılmadan önce ise füze tipi silah kullanımında hizmet ettiğini söyledi.

Ka'kat şöyle devam etti: "Benim, Suriye Rejim'inin birinci düşmanı olarak gördüğü Türkiye’ye yardımcı olmam, onlarda aşırı bir kine ve kıskançlığa sebep oldu."

Bu düşmanlık sebebiyle Ka'kat Ankara'da ya da dünyanın neresinde olursa olsun bulunup öldürülmekle tehdit ediliyor.

Özgür Suriye Ordusu'nda görev yapmış eski bir direnişçi olan Ka'kat, tank sürmesini Rejimin ordusunda değil, Halep kırsalında muhaliflerin saflarında iken öğrendiğini söylüyor. 

Muhammed Emin Ka'kat'ın Kuzey Halep kırsalında Esed rejimine karşı silahlanıp mücadele eden ilk kişilerden olarak biliniyor. Ancak Halep'teki bir operasyon sırasında kendisine isabet eden bir kurşun sebebiyle ağır bir şekilde yaralanmış ve savaşmayı bırakmak zorunda kalarak Türkiye'ye sığınmış. 

Ka'kat, aldığı tüm bu tehditlere rağmen son olarak "O gece yaptığım şeyden hiç pişman olmadım. O geceye geri dönsem yine aynı şeyi yapardım." dedi. 

22qpt949.1-630x350.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum