1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Çetesi Yine Varil Bombalarıyla Saldırdı
Esed Çetesi Yine Varil Bombalarıyla Saldırdı

Esed Çetesi Yine Varil Bombalarıyla Saldırdı

Esed çetesi üzenlediği saldırı ve operasyonlarda 66 kişiyi katletti.

01 Mayıs 2014 Perşembe 12:31A+A-

Suriye'de, Esad çetesi, muhaliflere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 66 kişiyi katletti.

Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin, katliam karşıtlarının denetiminde olan bölgelere, kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda, Halep'te 36, başkent Şam'ın banliyölerinde 7, Dera'da 6, Humus ve İdlib'de dörder, Deyru'z Zor ve Hama'da üçer, Lazkiye'de 2 ve Haseke'de bir olmak üzere 66 kişiyi katletti.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) tarafından yapılan açıklamada da rejim helikopterleri Halep'te muhaliflerin denetimindeki Mesekin Hananu, Ensari, Şağur banliyösü ile Şeyh Nacar sanayi bölgesine varil bombası attığı belirtildi.

Halep'teki hava saldırılarında çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı ifade edilen açıklamada, Şam'ın Duma, Cobar, Doğu Guta ve Dareya bölgelerinin Esed güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı duyuruldu.

Açıklamada ayrıca muhaliflerin Deyru'z Zor kentinde askeri havaalanına ağır silahlarla saldırdığı, rejime ait savaş uçaklarının da Hama, Humus, İdlib ve Darea kentlerinde muhaliflerin kaldığı yerleri bombaladığı ifade edildi. 

Muhaliflere bağlı birliklerin Lazkiye'de Harp Akademisine yerli Grad füzeleriyle saldırı düzenlediği ve çok sayıda kişinin katledildiği bildirilen açıklamada, rejim savaş uçaklarının Lazkiye bölgesindeki Cebel Türkmen ile Cebel el-Ekrad'daki yerleşim yerlerini bombaladığı aktarıldı.

(Dünya Bülteni)

 

HABERE YORUM KAT