1. HABERLER

  2. HABER

  3. Eşcinsel Grup Boğaziçi Üniversitesi'nde Konser Verdi
Eşcinsel Grup Boğaziçi Üniversitesi'nde Konser Verdi

Eşcinsel Grup Boğaziçi Üniversitesi'nde Konser Verdi

Boston Gay Men’s Chorus isimli yalnızca eşcinsellerden oluşan grup pazar akşamı Boğaziçi Üniversitesi'nde konser verdi. Grup ilk kez Müslüman bir ülkede konser vermiş oldu.

01 Temmuz 2015 Çarşamba 02:50A+A-

Sadece eşcinsel erkeklerden oluşan Boston Gay Men’s Chorus (Boston Eşcinsel Erkekler Korosu)'nun, 110 kişilik ekibiyle Ramazan ayının 10. Gününde Zorlu Center’da vereceği konser, yoğun tepkiler üzerine iptal edilmiş ve Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılacağı duyurulmuştu.

Üniversitenin LGBTİ Çalışmaları Kulübü’nün faaliyeti olarak yapılan konserin ücretsiz olarak gerçekleşmesi, konserin kimin sponsorluğunda gerçekleştirildiği sorusunu akıllara getirdi.

Orta Doğu turu kapsamınca önce İsrail’i, ardından da Türkiye’yi ziyaret eden olan koronun şefi, İstanbul'daki konserle ilgili yaptığı açıklamada “Müslüman bir ülkeye yaptığımız ilk tur olacağı için çok önem veriyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

ABD İSTANBUL BAŞKONSOLOSU DA KATILDI

Sosyal medyada büyük tepki çeken organizasyona ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter'in de katıldığı açıklandı.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİ TABİİ Kİ DEMİŞ

Grupta yer alan isimlerden Reynolds, "Biz birşey yapmak zorunda kalmadık. Onlar bize geldi ve bizi sunmaktan onur duyacaklarını söylediler. Üniversite yönetimi de 'Tabii ki' dedi" diye anlatmıştı.

TODAY'S ZAMAN DA DESTEK VERDİ

Gülencilerin İngilizce yayın organı Today's Zaman da, "Şov devam etmeli" başlığıyla eşcinsel gruba destek vererek, Türkiye'de konser yapmasının önemli olduğunu vurgulamıştı.

2e4c76d0-071f-e511-b6dc-14feb5cc13c9.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum