1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esad Güçleri Muhalifleri Öldürüyor: 50 Ölü
Esad Güçleri Muhalifleri Öldürüyor: 50 Ölü

Esad Güçleri Muhalifleri Öldürüyor: 50 Ölü

Arap Birliği ile geçen hafta imzalanan protokol doğrultusunda silahlı kuvvetlerin kentlerden çekilmesi gerekiyordu. (Video)

26 Aralık 2011 Pazartesi 19:50A+A-

Suriye'de yönetim karşıtı gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu bugün ülke genelinde 27 kişi yaşamını yitirdi. Suriye'de Arap Birliği gözlemci heyeti incelemelerde bulunmak amacıyla yarın çalışmalarına başlaması beklenirken, güvenlik güçlerinin açtığı ateşe hedef olan 27 kişi öldü. Suriyeli aktivistler Humus'ta 24, Hama'da ise 3 olmak üzere 27 kişinin öldüğünü duyurdu.

Bab-ı Amr'da 50 Kişi Katledildi

Bir başka kaynağa göre ise ölenlerin sayısı 50. Suriye ordusunun Humus'taki Türkmen mahallesi Bab-ı Amr'ı tanklarla vurduğu iddia edildi. Saldırıda en az 50 kişinin öldüğü öne sürülüyor.

Aktivistler, Suriye güvenlik güçlerinin Humus'ta güvenlik güçlerinin RPG ve top mermilerinin aralarında bulunduğu çeşitli ağır silahlarla kenti bombaladıklarını aktardı. Aktivistelerin Youtube'a ekledikleri görüntülerde Humus'un Baba Amr bölgesinde aynı aileden ölen çok sayıda kişinin cesedi yer alıyor. Cenazelerin etrafında ağlayan ölenlerin yakınları yakınlarından sorumlu tuttukları Esed'e karşı tepki gösterdikleri görülüyor.

Suryeli muhaliflerden Halit Hoca, bölgeden aldıkları bilgiye göre, bu sabaha karşı gerçekleşen saldırıda en az 50 kişinin öldüğünü söyledi. Hoca, saldırıya uğrayan mahallede enkaz altında başka ölülerin de olabileceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT