1. HABERLER

  2. HABER

  3. ‘Ersöz'le Gizli Çekim Yaptık, Hedef Cemaatlerdi’
‘Ersözle Gizli Çekim Yaptık, Hedef Cemaatlerdi’

‘Ersöz'le Gizli Çekim Yaptık, Hedef Cemaatlerdi’

Tuğg. Levent Ersöz'ün yanında, ‘jandarma haber elemanı’ olarak çalışan Yüksel Dilsiz: ‘’Ersöz Paşayla Bursa’da cemaatler üzerine çalıştık.’’

05 Nisan 2012 Perşembe 08:02A+A-

13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde görülen ‘2. Ergenekon’ davasında başka suçtan tutuklu sanık Yüksel Dilsiz, tutuklu yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Bursa’da görev yaparken kendisinin de ‘’jandarma haber elemanı’’ olarak yanında çalıştığını belirterek, ‘’Ersöz Paşayla Bursa’da cemaatler üzerine çalıştık’’ dedi.

Ersöz ile cemaatin nasıl çökertileceği üzerinde çalıştığını ifade eden Dilsiz şöyle devam etti: “Biz cemaate mensup bütün herkesin kimlik bilgileri, özel yaşamı hepsini fişledik ve ‘Rüzgar001’ adı altında hazırladığımız bu dosya elden emekli Orgeneral Şener Eruygur’a verildi.” Dilsiz, Ankara Güvercinlik’te İstihbarat Grup Komutanlığı’nda, kendisine bir oda tahsis edildiğini belirterek, binaya rahat girip çıkabilmesi için oradaki askerlere Mustafa yüzbaşı diye tanıtıldığını söyledi. Gizli çekimler yaptıklarını da anlatan Dilsiz, şöyle devam etti:

70’e yakın vekil ve bakan fişledik

“65 ve 70’e yakın milletvekili ve bakanların hepsini fişledik. İsim olarak vermek gerekirse, Bülent Arınç, Abdulkadir Aksu ve Cemil Çiçek. Yeni kritik görevlerde görev yapan bakanlar. Şöyle genel bir çalışma değildi, yani yoğurtçusuyla, patatesçisiyle uğraşmadık. Bülent Arınç’ın Manisa’daki evine varıncaya kadar gittik.’’

Yüksel Dilsiz, cemaatleri kışkırtarak İstanbul’da kaos yaratılması için kendisine görev verildiğini de belirterek, ‘’Yani şu böyledir bu böyledir, çoğu da iftirayla birbirine düşürecektik’’ dedi.

STAR

HABERE YORUM KAT