1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ermenek'te İki İşçinin Daha Cenazesine Ulaşıldı
Ermenek'te İki İşçinin Daha Cenazesine Ulaşıldı

Ermenek'te İki İşçinin Daha Cenazesine Ulaşıldı

Ermenek'te 28 Ekim 2014'ten bu yana aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmalarında madenin 4. 'başyukarı' bölümünde iki işçinin daha cenazesine ulaşıldığı bildirildi.

17 Kasım 2014 Pazartesi 15:03A+A-

AFAD, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. 

AFAD'dan yapılan açıklama şöyle: 

"Karaman'ın Ermenek ilçesinde 28 Ekim 2014 Salı gününden bu yana aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmaları sonucunda madenin 4. 'başyukarı' bölümünde iki işçi kardeşimizin daha cenazelerine ulaşılmıştır. Cenazeleri madenden dışarı çıkarma çalışmaları devam etmektedir. Madende mahsur durumda bulunan 14 madenciyi arama çalışmaları da kesintisiz şekilde sürmektedir"

AFAD'dan yapılan açıklamada, 16 Kasım 2014 Pazar günü itibariyle 463 arama-kurtarma personeli ve toplam 738 kişilik bir ekibin çalışmalarda görev aldığı belirtilerek, arama-kurtarma çalışmalarının sekizer saatlik üç vardiya hâlinde aralıksız devam ettiği ifade edildi. Yapılan çalışmalar kapsamında desandre bölümünde 753 kotuna ulaşılması için toplam 884 vagon hafriyat tahliye edildiği kaydedilen açıklamada, son 24 saatte 8 metre ilerleme sağlandığı bildirildi. Açıklamada, "Nefeslik bölümünde ise 777 kotunda çalışmalar sürmekte; bu alandan şimdiye kadar bin 335 vagon hafriyat çıkarılmış durumdadır. Son 24 saatte 15 metre ilerleme sağlanmıştır. Desandre ve nefeslik bölümleri arasında hava bağlantısı sağlandığı kaydedilmektedir. Gelişmeler 7/24 takip edilmektedir" denildi. 

Yeni Şafak

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT