1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ergenekon'un Camilere Bayrak Tezgahı
Ergenekonun Camilere Bayrak Tezgahı

Ergenekon'un Camilere Bayrak Tezgahı

AK Parti Hükümeti hakkında kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay Karargâhı’nda internet siteleri kuran Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Daire Başkanlığı bayrağı da kullanmış.

07 Mart 2013 Perşembe 12:07A+A-

Geçtiğimiz yıllarda kamuoyunda çokça tartışılan camilere bayrak asılmasına yönelik çalışmanın 2006 yılında Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Daire Başkanlığı tarafından yapıldığı belirlendi. Ergenekon Terör Örgütü davasında tutuklu yargılanan Emekli Albay Fuat Selvi, görevde olduğu dönemde cami mahyalarına Türk bayrağının asılmasına yönelik bilgi notu hazırlamış. Bilgi notunda; camilere bayrak asılmasına karşı çıkılmasının AK Parti aleyhine kullanılabileceği ifade ediliyor ve “Bu konuda medyadan da yararlanılabilir” deniliyor.

Söz konusu bilgi notunun hemen ardından Emin Çölaşan 1 Ekim 2006, 24 Ekim 2006, 27 Mart 2007 ve 19 Nisan 2007 tarihlerinde camilere bayrak asılmasına yönelik yazılar yazmış. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi vermiş!
 
“CAMİLERE BAYRAK ASILMASINA İRTİCAİ DUYGULARLA HAREKET EDENLER TEPKİ GÖSTEREBİLİR”
 
Fuat Selvi tarafından hazırlanan ve “Cami Mahyalarına Türk Bayrağı’nın Asılmasına İlişkin Görüşler” başlığını taşıyan bilgi notunda, şu ifadeler yer alıyor:
1- Bayrak Kanunu’na göre mahyalara bayrak asılabilir mi? İncelenmesi gerekebilir. Kanuna muhalif bile olsa, sorun teşkil etmez. Hiçbir merci bu konuda bayrağı indirmeye teşebbüs edemez (…)
4- Camilere bayrak asılmasına bilinçsiz ve ilkel bir irticai duygularla hareket edenler tepki gösterebilir. Muhtemelen dinci grubun büyük çoğunluğu tepki göstermeyecektir.
Bilinçsiz ve ilkel irticai grupların aktif tepkisi olabilir mi? Eğer aktif tepkiler yaratacaklarsa camilere bayrak çekilmesi uygun bir hareket tarzıdır. Tepkiler kullanılabilir. Ancak irticai grupları yönlendirenlerin bu tip hareketler yapılmaması için ilkel dincileri kontrol etmeyi başaracaklardır. (Hizbut Tahrir’in cami çıkışında yaptığı eylemden sonra gerekli tedbirleri hemen aldılar, genelde bu konularda hata yapmıyorlar. Ama dinci gruplardan da emin değiller) (…)
6- En doğru hareket tarzı: Diyanet İşleri Başkanlığı’nın camiye bayrak asılmasını reddetmesini beklemek olabilir. Bu konuyu “AKP, Türk bayrağının camilere asılmasını reddediyor. Bunlar sadece ve sadece irticacı, bunların milliyetçilikle, ülkeyle hiçbir alakaları yok” yaklaşımlarına destek olarak kullanılabilir. Bu konuda medyadan da yararlanılabilir.”
 
ÇÖLAŞAN’IN YAZILARI!
 
Emin Çölaşan, 1 Ekim 2006 tarihinde Hürriyet Gazetesinde yer alan “Diyanet İşleri Başkanlığı’na bir öneri” başlıklı yazısında; “Minareler arasında dalgalanan Türk bayraklarının güzelliğini düşünüyorum. (…) Şimdi bu öneriye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilecek yanıtı kestirebiliyorum. “Efendim, camiler bütün Müslümanların ibadet yeridir. Dolayısıyla bayrak asılması uygun değildir.” Bu ülkedeki Müslümanların tamamını bayrağımız temsil ettiğine göre, neden çekineceğiz? Bayrağımızdan mı utanacağız? Peki böyle bir bayrak uygulamasında Müslümanlık açısından bir sakınca var mıdır? Yoktur” ifadelerini kullanmış. Emin Çölaşan, 24 Ekim 2006 tarihinde yer alan “Camilere bayrak... Diyanet’in önemli açıklaması”, 27 Mart 2007 tarihinde yer alan, “Diyanet’ten istirham...” başlıklı yazılarında da camilere bayrak asılmasını istemiş.
 
ÇÖLAŞAN, DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NI HEDEF ALIYOR
 
Çölaşan, 19 Nisan 2007 tarihli “Camilere bayrak asılacak mı?” başlıklı yazısında da, Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Daire Başkanlığı’nın bilgi notunda geçtiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’nı hedef almış:
“Türkiye’de çok acı bir gerçekle yüz yüzeyiz. Bazı kesimlerin bayrağımıza, Türk bayrağına alerjisi var! Onlar diyor ki, ‘Camilere ulusal bayram günlerinde bile bayrak asılmaz’. Niçin asılmaz? Bunun açıklamasını yapan yok.
İşin ilginç yanı, bir devlet kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı bile bu konuda duyarsız davranmayı sürdürüyor. Şimdi kendilerine milyonlarca insanımızın önünde bir kez daha açıkça soruyorum ve yanıt bekliyorum:
‘23 Nisan’a birkaç gün kaldı. Camilere bayrak asacak mısınız, asmayacak mısınız? Eğer asmayacaksanız, gerekçeniz nedir?’
Birkaç satırlık açıklama yapmaları yeterli olacak ve kamuoyunu bilgilendirecektir. Bekleyelim ve görelim!”
 
KAPATMA DÂVÂSINA DELİL YAPILDI!
 
AK Parti Hükümeti hakkında kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay Karargâhı’nda kurulan internet sitelerindeki haberler, AK Parti hakkında açılan kapatma davasına delil olmuştu. Yargıtay Cumhuriyet Eski Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, 23 Ekim 2007 tarihinde irtica.org sitesinde yer alan ‘Apronda namaz şov’ haberini, AK Parti’ye açılan kapatma davası iddianamesine delil olarak konulmuştu.
 
Yeni Akit
 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum