1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ergenekon'da Toplam 19 Tutuklu Tahliye Edildi
Ergenekon'da Toplam 19 Tutuklu Tahliye Edildi

Ergenekon'da Toplam 19 Tutuklu Tahliye Edildi

Ergenekon davasında tutuklu Tuncay Özkan, Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 19 sanık hakkında tahliye kararı çıktı.

10 Mart 2014 Pazartesi 23:58A+A-

Ergenekon davası kapsamında tahliye başvurusu yapan 19 sanık hakkında tahliye kararı alındı. Aralarında Veli Küçük ve Levent Ersöz'ün de bulunduğu 7 sanığın ise tahliye talepleri reddedildi. Yalçın Küçük'ün tahliyesine oy çokluğuyla karar verilirken diğer tüm tahliye kararları oy birliğiyle alındı.

Tahliye olan sanıklar hakkında adli kontrol tedbirleri kapsamında, Sedat Peker hariç tahliye olan 18 sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulurken, 7 kişinin de ayrıca karakola giderek imza atmalarına karar verildi.

Kararlar

Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş, Kemal Kerinçsiz, Dursun Çiçek, Yalçın Küçük, Alparslan Arslan, İbrahim Şahin, emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hasan Iğsız, emekli Tuğamiral Alaettin Sevim, gazeteci Merdan Yanardağ ile Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin tahliyesine karar verildi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Doğu Perinçek'in tahliyesine, Veli Küçük'ün ise tahliye talebinin reddine karar verdi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Hasan Atilla Uğur, Muzaffer Tekin, Hikmet Çiçek, Oktay Yıldırım ve Mehmet Demirtaş'ın tahliyelerini kararlaştırdı.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Levent Ersöz, Hasan Ataman Yıldırım, Mehmet Bedri Gültekin, Serdar Öztürk, Erkan Önsel ve Turhan Özlü'nün tahliye taleplerini reddetti.

Yurtdışına çıkış yasağı

Mahkeme sanıklar Levent Göktaş ve Tuncay Özkan hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Heyet, Sedat Peker hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulamalarına gerek olmadığına hükmetti.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi de Ergenekon Davası sanıklarından Kemal Kerinçsiz'in tahliyesine karar verdi. Heyet, Kerinçsiz hakkında yurt dışına çıkış yasağı da koydu.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi ise Ergenekon Davası sanıklarından emekli Albay Dursun Çiçek ile Alparslan Arslan'nın tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti, Alparslan Aslan hakkında, haftada 3 kez karakola giderek imza atması kararını vererek, yurt dışına çıkış yasağı koydu.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan İbrahim Şahin'in tahliyesine karar verdi. 

Şahin'in tahliye talebini değerlendiren İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi de 6526 sayılı yasa kapsamında çıkan uzun tutukluluğa ilişkin kararı dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Heyet, Şahin hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu, haftada bir kez karakola giderek imza atmasına karar verdi.

Yalçın Küçük oy çokluğuyla

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Yalçın Küçük'ün tahliyesini kararlaştırdı.

Yalçın Küçük'ün tahliye talebini değerlendiren İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık hakkındaki dosyanın henüz gerekçeli kararının yazılmadığı, sanığın sabit ikamegahı olması, sağlık durumu, tutuklamanın tedbir olması, delilleri karartma şüphesinin olamayacağını dikkate alarak tahliyesine oy çokluğuyla karar verdi.

Heyet, Yalçın Küçük hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı vererek, her hafta karakola giderek imza atmasına hükmetti. 

Karara karşı oy kullanan hakim Ahmet Arıkan, muhalefet şerhinde, ''Tutuklanma nedenlerinde aradan geçen zamanda bir değişiklik bulunmaması, sanığın aldığı ceza, sanığın suçunun katalog suçlardan olması, tutuklu kaldığı süre nedenleri ile tahliye talebinin reddi ile tutukluluğun devam etmesi görüşündeyim. Bu nedenle mahkemenin çoğunluk görüşüne katılmıyorum'' ifadelerini kullandı.   

Eruygur, Iğsız, Sevim, Yanardağ ve Çelebi'nin tahliye taleplerini değerlendiren İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi de Anayasa Mahkemesinin İlker Başbuğ hakkında verdiği kararı, tutuklamanın bir tedbir olması, şu aşamada tutukluluktaki gayenin gerçekleşmiş olması, gerekçeli kararın uzun bir süredir yazılmamış olmasını ve tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alınarak tahliyelerine karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı da koydu.

Mahkeme heyeti, Dursun Çiçek'in ise "Anayasa Mahkemesinin İlker Başbuğ hakkında verdiği kararı, tutuklamanın bir tedbir olması, şu aşamada tutukluluktaki gayenin gerçekleşmiş olması, gerekçeli kararın uzun bir süredir yazılmamış olmasını" dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Heyet, Dursun Çiçek hakkında yurt dışına çıkış yasağı vererek, haftada bir kez karakola giderek imza atmasına hükmetti.  

"Balyoz Planı" Davası kapsamında da 16 yıl hapis cezası verilen Çiçek, Yargıtay'ın onaması nedeniyle cezaevinden çıkamayacak.

Alparslan Aslan cezaevinden çıkamayacak

Adalet Bakanlığı yetkilileri, Ergenekon davası kapsamında uzun tutukluluk nedeniyle tahliyesine karar verilen Danıştay saldırısı zanlısı Alparslan Aslan'ın, işlediği üç ayrı suçtan kesinleşmiş cezası bulunduğundan cezaevinden çıkamayacağını bildirdi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Danıştay saldırısının zanlısı Alparslan Aslan'ın, 6526 sayılı yasa kapsamındaki tutukluluk süresi nedeniyle tahliyesine karar verdi. 

Adalet Bakanlığı yetkilileri, Mayıs 2006'dan bu yana cezaevinde bulunan ve ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Alparslan Aslan'ın işlediği üç ayrı suçtan kesinleşmiş cezası bulunduğundan cezaevinden çıkamayacağını açıkladı. 

Aslan'ın, "kamu malına zarar verme" suçundan yargılandığı Sincan Asliye Ceza Mahkemesinden aldığı 3 yıl 4 ay hapis cezasının bulunduğu bildirildi.

Alparslan Aslan'ın ayrıca Silivri'deki Asliye Ceza Mahkemesinden aldığı 1 yıl ve 6 ay olmak üzere iki ayrı kesinleşmiş cezasının bulunduğu kaydedildi. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum