1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ergenekon’da 4 Tutuklama
Ergenekon’da 4 Tutuklama

Ergenekon’da 4 Tutuklama

Ergenekon soruşturması kapsamında son dalgada gözaltına alınan 6 kişiden 4’ü tutuklandı. Aralarında İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Cengiz’in de bulunduğu 4 kişi dün cezaevine konuldu.

06 Haziran 2010 Pazar 01:15A+A-

Önceki gün Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulandıktan sonra tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen İşçi Partili avukatlar Mehmet Cengiz, Ali Hadi Emre, Tülay Bekâr ve Kutbettin Kaya'nın tutuklanmasına karar verildi.

Mahkeme; emekli Albay Canfer Balçık ve Türkiye Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım'ı ise adli kontrol uygulanmak suretiyle serbest bıraktı. Tutuklananlardan Cengiz, Emre ve Kaya'nın Metris Cezaevi'ne, Bekar'ın ise Bakırköy Kadın Cezaevi'ne götürüldükleri öğrenildi.

Gözaltına alınan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ise hâlâ hastanede tutuluyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 1 Haziran Salı günü sabah saatlerinde gözaltına alınan Oktay sağlık kontrolü için Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu'na götürülmüş, sağlık kontrolünün ardından, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi'ne sevk edilmiş ve hastanede yatarak tedavi edilmesine karar verilmişti. Oktay, önceki gece tedavi gördüğü Acil Servis Kroner Yoğun Bakım Ünitesi'nden çıkarılarak, Kardiyoloji Kliniği'ne yatırılmıştı.

HABERE YORUM KAT