1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ergenekon'da 1 Numaralı İsim Kim?
Ergenekonda 1 Numaralı İsim Kim?

Ergenekon'da 1 Numaralı İsim Kim?

I. 'Ergenekon' davasını yürüten 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 'Örgütün 1 numarası'nın soruşturulup soruşturulmadığını sordu.

17 Aralık 2011 Cumartesi 11:52A+A-

İddia olunan Ergenekon terör örgütünün 1 numaralı ismi kim? Birinci ''Ergenekon'' davasını yürüten İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, en çok merak edilen bu isimle ilgili soruşturma olup olmadığının sorulmasına karar verdi.

108 sanığın silahlı terör örgütü kurmak ve darbe planlamaktan yargılandığı davada, mahkeme heyeti sanık ve avukatların taleplerini değerlendirdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol'un avukatının talebi üzerine, iddianamede geçen ''örgütün 1 numarası'' olduğu iddia edilen kişinin araştırılmasını da kapsayacak şekilde herhangi bir soruşturma olup olmadığının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından sorulmasını kararlaştırdı.

Odatv davası kapsamında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinde yaşamını yitiren Kaşif Kozinoğlu'nun ifadeleri ile el yazısı beyanlarını içeren belgelerin de İstanbul 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesinden istenmesine karar verildi.

Mahkeme, Mehmet Eymür'ün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamındaki ifadesinin de isteyecek.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 19 Ocak 2012 tarihine erteledi.

TRT Haber

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT