1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ergenekon Tanığının Evi Kurşunlandı
Ergenekon Tanığının Evi Kurşunlandı

Ergenekon Tanığının Evi Kurşunlandı

Ergenekon'un Erzincan ayağına ilişkin davanın tanıklarından İlyas M.'nin ailesiyle birlikte yaşadığı ev kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kurşunlandı.

26 Kasım 2010 Cuma 14:49A+A-

Olay sonrası evin kapısında üç kurşun izi tespit edildi. Saldırı sırasında İlyas M.'nin evde olmadığı, babası, annesi, eşi ve 8 yaşındaki kızının ise olaydan yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

Sanıkları arasında eski 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk ve eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in de bulunduğu Ergenekon davasının tanıklarından İlyas M.'nin oturduğu ev kurşunlandı. Merkeze 2 km uzaklıktaki Çukurkuyu beldesi Sarıgöl Mahallesi Terzibaba Sokak'taki ev, 03.00 sularında kimliği henüz tespit edilemeyen kişi veya kişilerin hedefi oldu. Saldırı düzenlendiği anda evde İlyas M.'nin babası Yusuf M., annesi Meryem M., eşi Yazgülü M. ve 8 yaşındaki kızı Rümeysa'nın da bulunduğu öğrenildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede, kapıya 3 el ateş edildiği belirlendi.

Saldırı sırasında İlyas M.'nin evde olmadığı öğrenildi. Baba Yusuf M. olayın meydana geldiği saatte lavaboya gitmek için kalktığını anlattı. Şunları söyledi: "Lavabodayken bir araç sesi duydum. Daha sonra 3 el ateş edildikten sonra araç hızla ayrıldı. O anda ben panik yaptım. Daha sonra komşular gelerek durumu jandarmaya bildirdi. Benim kimseyle herhangi bir sorunum yok, düşmanım da yok. Nasıl böyle bir olay gerçekleşti anlamış değilim." Saldırının ardından telefonla ulaştığımız İlyas M. ise iddianamede adının geçmesinin ardından kendisine baskı yapıldığını anlattı. Nerede olduğunu söylemek istemeyen İlyas M., "Tehdit ediliyorum. Zor durumdayım." ifadelerini kullandı.

İlyas M.'nin adı iddianamede gizli tanıklardan 'Efe'nin açıklamalarında geçiyor. Ergenekon'un bölgedeki faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgiler veren Efe, İ.M.'nin kendisinden yardım istediğini anlatıyor: "Yaşar Baş vasıtasıyla İ.M. isimli kişiyle tanıştım. Bu şahıs Erzincan ve Çevresindeki Sokak Çocuklarını Koruma Derneği başkanıdır. Elinde her yaşta 90 genç ve çocuk vardı. (...) Bir gün İ. bana, 'Abi sen iyi bir insansın ve kariyer sahibisin, ava gittiğimiz bu şahıslar ve çevrelerindeki birçok kişi Ergenekon örgütünün elemanlarıdır. Ben de onların içerisindeyim, yıllarca beni ve emrimdeki sokak çocuklarını kullandılar. Silah taşıttılar. Uyuşturucu taşıttılar.' dedi. (...) İ.M. örgüt tarafından infaz edileceğini söyledi. Ben de kendisine buralardan uzaklaşmasını söyledim. Ankara'ya gitti ve daha gelmedi. Erzincan'da iken her hafta alaya gider ve Recep Albay'a rapor verirdi. Recep Albay'ın da Ergenekon içerisinde olduğunu söylemişti."

İlyas M., daha önceki açıklamalarında davanın sanıklarından Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner'in kendisini tehdit ettiğini ileri sürmüş ve yetkililerden yardım istemişti. İlyas M., şöyle konuşmuştu: "2 Temmuz'da İlhan Cihaner, Yargıtay'daki duruşması öncesi Şenol Bozkurt (davanın sanıklarından biri) ile bana haber gönderdi. Bozkurt, Cihaner'in davada kendi lehlerine tanıklık yapmamı istediğini söyledi. İlhan Cihaner aksi durumda beni bitireceğini söylemiş."

Eski Başsavcı İlhan Cihaner, iddiaları kendisine sorduğumuzda İlyas M.'nin söylediklerinin 'deli saçması' olduğunu savunmuş ve tehdit olayının yaşanmadığını ileri sürmüştü.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT