Ergenekon Savcısı İçin İnceleme Başlatıldı!

Ergenekon Savcısı İçin İnceleme Başlatıldı!

Adalet Bakanı Şahin, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. TSK'nın ziyaretinin ardından gerçekleşen ve darbecileri aklamaya yönelik bu girişim Savcı Sacit Kayasu ile Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın başına gelenleri

Anadolu Ajansı'nın haberine göre yeni adli yılın açılışı ile ilgili Ankara'da verilen resepsiyonda Adalet Bakanı M. Ali Şahin, ''Gelen şikayetleri birlikte değerlendirmek üzere bir süre önce inceleme başlatmıştık. Bu inceleme sürüyor. Müfettişler incelemeyi tamamladıktan sonra bilgi vereceğim'' dedi.

Şahin, ''İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne yapılan baskınla ilgili herhangi bir işlem yapıp yapmadıklarının'' sorulması üzerine, bu konuyla ilgili herhangi bir şikayet gelmediğini söyledi ve şikayet gelmediği için de işlem yapılmadığını belirtti.

Mehmet Ali Şahin,  Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin, emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'u tutuklu bulundukları cezaevinde ziyaretiyle ilgili olarak soruları da cevaplandırdı.

Şahin, ziyaretin özel bir izinle gerçekleştiğine dikkat çekerek, "Nitekim ziyaretten sonra veya ziyaret esnasında yapılan açıklamada da bunun tamamen bir iyi niyet amaçlı insani duygularla yapılmış bir ziyaret olduğu ifade edildi"ğini belirtti ve yönetmelikler ve tüzükler çerçevesinde bu ziyaretin gerçekleştirildiğini ve TSK'ya haksız eleştiriler yöneltilmemesini söyledi.

''CHP'li bazı milletvekillerinin de ziyaret talepleri olmuştu. Ama sonuç alamadıklarından yakınıyorlardı. Bu ziyaret sonrası onların da ziyaret etmesi mümkün olacak mı?'' şeklindeki bir soruya Şahin ''Bu tamamen, yönetmelik çerçevesinde, Cumhuriyet Başsavcılarının uygulamasıyla ilgili bir konudur. Onlar, yasaları, yönetmelikleri, tüzükleri hukuk çerçevesi içerisinde uygularlar. Yasalara, yönetmeliklere aykırı davranıldı diye bir şikayeti olan varsa bu uygulamalardan, bakanlığımıza bildirilmesi halinde Teftiş Kurulu Başkanlığımız gerekli işlemleri yapar'' yanıtını verdi.

Dün parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında da Deniz Baykal isim vermeden Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'e, Şemdinli'yi soruşturan Ferhat Sarıkaya'nın akıbetini hatırlattı: "Bugüne kadar iki iddianame ile ilgili tepki gösterdim. Birincisi Van'daki iddianame. Ne olduğu ortaya çıktı. İddianameyi hazırlayan savcı meslekten atıldı. İddianamenin hiçbir hukukî tutar tarafı olmadığı açık. İnsanlar tutuklandı gösterişli bir şekilde. Bir siyasi linç amacıyla yapılan düzenleme olduğu açıktı. Orada oydu. Burada bu savcı ne olacak? Ergenekon davası ne olacak? Bunu bilmiyoruz."

Şahin'in Ergenekon Savcısı ile ilgili sözleri bazı televizyonlarda 'Ergenekon savcısı hakkında soruşturma başlatıldığı' şeklinde yayınlanınca Bakan Şahin, basın müşavirliği aracılığıyla sözlerine açıklık getirdi. Ergenekon savcılarıyla ilgili gelen şikayetlerin Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce incelendiğini kaydeden Şahin, müfettişlerin raporunu henüz tamamlamadığını bildirdi. Şahin, şunları kaydetti: "Yapılan bir soruşturma değil. Her şikayette uygulanan standart inceleme."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir