1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ergenekon Davasında Beklenen Olmayacak!
Ergenekon Davasında Beklenen Olmayacak!

Ergenekon Davasında Beklenen Olmayacak!

Savcının esas hakkındaki mütalaasını açıklaması bekleniyordu ancak...

18 Şubat 2013 Pazartesi 14:10A+A-

Ergenekon Davası'nda savcı esas hakkındaki mütalaasını bugün açıklamayacak.  276. duruşmasında mahkeme başkanı, çeşitli kurumlardan gelen cevabi yazıların okunacağını ve bunların incelenmesi için süre verileceğini söyledi.

Bu arada Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı mahkemeden sürpriz bir talepte bulundu.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 67'si tutuklu 275 sanığın yargılandığı davada 276. duruşma yapılıyor. 

Cezaevi'ne giden güzergah üzerinde geniş güvenlik önlemi alındı, ayrıca arama noktaları kuruldu.

Duruşma öncesi arbede

Jandarma bariyerleri aşarak duruşma salonuna girmek isteyen bir gruba tazyikli su ile müdahale etti.

Savcının mütalaasını açıklaması bekleniyordu

Duruşmada savcının esas hakkındaki mütalaasını açıklaması bekleniyordu. Ancak, mahkeme başkanı, çeşitli kurumlardan gelen cevabi yazıların okunacağını ve bunların incelenmesi için süre verileceğini söyledi.

Başbuğ'un avukatından sürpriz talep

Bu arada Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı mahkemeden sürpriz bir talepte bulundu.

Başbuğ'un avukatı, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Işık Koşaner, Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Atilla Işık ile Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Metin Ataç'ın tanık olarak dinlenmek üzere hazır olduğunu söyledi.

TANIKLARIN DİNLENMESİ TALEBİNE RET

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 67'si tutuklu 275 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 276. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, gazeteci Tuncay Özkan ve emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Hasan Iğsız'ın da aralarında bulunduğu 52 tutuklu sanık katıldı.

Ankara GATA'da tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli tuğgeneraller Veli Küçük ve Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Bu davadan tutuksuz yargılanan ''Odatv'' davasının tutuklu sanığı Yalçın Küçük ile başka suçtan tutuklu olan Sami Hoştan ile tutuksuz yargılanan 17 kişi de duruşmada hazır bulundu.

Duruşma başlamadan önce bir açıklama yapan Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, seyircilerden sessiz olmalarını, tepki gösterenlerin, disipline aykırı davrananların salondan çıkarılacağını söyledi. Özese, dosyaya gelen cevabi yazıların okunacağını, bunların incelenmesi için süre vereceklerini, ayrıca tanık dinletme taleplerini değerlendireceklerini kaydetti.

Silivri'de devam eden Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında arbede yaşandı. Dışarıda bekleyen Ergenekon davası sanıklarının yakınları ile jandarma arasında arbede yaşandı. Gerginlik uzun uğraşlar sonucu dindirildi. Ergenekon Davası nedeniyle Silivri Cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alan jandarma, bariyerleri aşarak duruşma salonuna girmek isteyen gruba tazyikli su ile müdahale etti.

Bu arada duruşmaya gelen tutuklu sanıklardan Emekli Albay Dursun Çiçek'in aynı zamanda avukatı olan kızı İrem Çiçek, Oda TV davasının tutuksuz sanıklardan gazeteci Müyesser Yıldız ve yakınlarıyla arama noktasında bekletildi.

Duruşmaya, CHP Genel Başkan Yardımcı Umut Oran ile İlhan Cihaner ve Musa Çam'ın da aralarında bulunduğu 14 CHP'li milletvekili de izleyici olarak katıldı.

Duruşmada, sanıkların ardından avukatların yoklamasına geçildi.

"İSTİFA EDEN KOMUTANLAR TANIK OLSUN" TALEBİ

Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer bu sırada söz alarak, Temmuz 2011'de YAŞ öncesi emekliliğini isteyen eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşener ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Atilla Işık ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun tanık olarak dinlenilmesi için hazır ettiğini belirterek, duruşmada dinlenilmelerini istedi.

Bu arada, duruşma salonunda izleyiciler ve basın mensupları için ayrılan bölüm tamamen doldu. İzlemek için gelen CHP'li milletvekilleri de basın mensuplarının bulunduğu bölüme alındı. Ancak bu alanda da yer kalmaması nedeniyle bazı CHP'liler ile güvenlik güçleri arasında sözlü tartışlamaların yaşandığı görüldü.

Yine duruşma salonuna alınan sanıklardan CHP Milletvekili Mustafa Balbay da seyircilere hitaben ''4. Yargı Paketi'nden ne çıkacağını biliyorum. 5'inci Yargı Paketi çıkacak. Hukuku matruşkaya çevirdiler. Bunlara inanmayın'' dedi.

Tucay Özkan da sol elini yumruk yaparak, ''Vicdansızlara vicdanın ne olduğunu siz öğretin. Vicdanın sembolü olun'' diye izleyicilere seslendi.

SAVCI TALEPLERİN REDDİNİ İSTEDİ

Tanık talepleriyle ilgili olarak söz alan savcı, taleplerin reddedilmesini istedi. Savcı, tanıkların ifadelerinin davanın gidişatını değiştirmeyeceğini savundu. 

 

HABERE YORUM KAT