1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Ereğli’de Mısır'daki İdamlar Telin Edildi!
Ereğli’de Mısır'daki İdamlar Telin Edildi!

Ereğli’de Mısır'daki İdamlar Telin Edildi!

Kdz. Ereğli Ümmet Platformu’nun çağrısıyla toplanan sivil toplum kuruluşları, Mısır cuntasının idamlarını protesto etmek için sloganlar eşliğinde basın açıklaması okudular ve akabinde gıyabi cenaze namazı kıldılar.

01 Mart 2019 Cuma 21:52A+A-

Halil İbrahim Şen / Haksöz Haber

Programın giriş konuşmasını yapan Kenan Ersoy, zulüm karşısında sessiz kalmamanın bir kulluk görevi olduğunu ve ümmet dayanışmasının namazımızdan, orucumuzdan ve diğer ibadetlerimizden bir farkı olmadığını vurgulayarak platform adına basın açıklamasını yapması için sözü Bülent Öztürk’e bıraktı.

Bülent Öztürk’ün yaptığı basın açıklaması sırasında şu sloganlar atıldı:

“Zalimler Allah’a Hesap Verecek!”, “İdam Sehpası, Yıldıramaz İhvanı”, “Bir Musa Gelecek Firavun’u Yenecek”, “Yaşasın Ümmet Dayanışması”, “Katil Sisi Hesap Verecek”

Basın açıklamasının ardından idam edilen müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı ve Mustafa Köseoğlu’nun yaptığı dua ile program sona erdi.

eregli-20190301-01.jpg

eregli-20190301-02.jpg

eregli-20190301-03.jpg

eregli-20190301-05.jpg

eregli-20190301-04.jpg

Basın açıklamanın tam metni:

MISIR’DA İDAMLAR DURDURULSUN

Yeryüzünde yaşanan zulüm ve katliamlar, dünya egemenlerinin demokrasi ve insan hakları iddialarına rağmen tüm hızı ve acımasızlığı ile devam ediyor. Yanı başımızda Suriye’de yıllardan beri devam ettiği gibi. Sözde ateşkeslere, güvenli bölgelere rağmen İran ve Rusya’nın kuklası Esad, kadın erkek, genç- yaşlı dinlemeden katliamlarını sürdürüyor. Son olarak İdlib’te yaptığı bombardımanda yine çocuklar can verdi. Aynı durum yaşadığımız bölgeden çok uzaktaki Doğu Türkistan’da da yaşanmakta. Adeta bir açık hava hapishanesine dönüştürülen Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik asimilasyon, işkence ve zulümler dünyanın gözü önünde devam etmekte. Yine Myanmar’da da benzer durumlar yaşanmakta.

Zulüm diyarlarından biri de Mısır. Tarihin tekerrür ettiği Mısır’daki günümüz firavunun adı ise Sisi. Mısır’da 16-17 Haziran 2012 yılında %51 oyla Cumhurbaşkanı seçilen Mursi hükümetine darbe yapan Sisi cuntası, meşru hükümeti savunmak için Rabia meydanında oturma eylemi yapan silahsız binlerce insanı katletmişti. Bizler de Türkiye halkı olarak, 28 Şubat 1997’de ve 15 temmuz 2016’da yakinen bu darbecileri tecrübe etmiştik!

Seçimle işbaşına gelen hükümeti kanlı bir şekilde devirip yönetime el koyan çağın firavunu, şimdi de sözde mahkemeler ile, Müslümanlara yönelik zulmünü icra etmekte.

Geçtiğimiz çarşamba sabahı Mısır’da Darbeci Sisi yönetimindeki mahkemenin verdiği karara istinaden 9 müslüman genç asılarak idam edildi. Darbeci Sisi hükümeti bugüne kadar göstermelik yargılamalarla 165 masum kardeşimizi idam etti. Mısır zindanlarında her an idam edilmeyi bekleyen yüzlerce Müslüman var.

Müslümanlara isnat edilen suçun aslında çok önemi yok, çünkü Mısır’da birilerinin önce öldürülmesine karar veriliyor sonra onlara uygun bir suç uydurularak cinayetler işleniyor. Zorla, işkencelerin en acımasızı ile alınan itiraflar sonunda daha ilk celsede idam kararları verilmekte. İdama mahkûm edilen ve şehit edilen kardeşlerimizden biri, mahkemede kendisine hakim diyen celladına şunu söylemekte idi: “Bize Mısır’a yirmi sene yetecek kadar elektrik verildi”

İdam edilen kardeşlerimizin yargılandığı dava, eski başsavcıya yapıldığı iddia edilen suikasta ilişkin. Ancak ne gariptir ki o başsavcının çocukları dahi idam edilerek şehit olan kardeşlerimizin suikastla ilgilerinin olmadığını söylemelerine rağmen kardeşlerimiz idama mahkum edildi ve bu idam karaları da modern dünyanın gözleri önünde infaz edildi.

Mısır’daki katliamların sorumlusu elbette çağın firavunu Sisi’dir. Ama asıl sorumlusu onu destekleyip finanse edenler ve onunla daha yakında ticaret anlaşmaları yaparak cesaretlendiren Fransa gibi AB ülkeleri ile Ortadoğu’daki zulümlerin müsebbiplerinden olup, Sisi cuntası ile hareket eden katil Suud, Birleşik Arap Emirlikleri ve bunların kontrolünde olan Arap Birliğidir. Hatırlayalım, Suud ve Birleşik Arap Emirlikleri Sisi’nin sırtını sıvazlarken AB ülkeleri ise Münih’teki Güvenlik Zirvesine Sisi katilini davet ederek onu meşru lider olarak gördüler. İşte size batının iki yüzlülüğü, alın size batının demokrasisi ve insan hakları, alın size putunu yiyen müşrik tavrı!

Vurguladığımız gibi, idam kararları peşi sıra gelmekte ve kimseye aldırış etmeden de infaz edilmekte. Buradan Rabbimize bir mazeretimiz olsun diye önce İslam dünyasına, sonra da tüm dünyaya haykırıyoruz; çağın firavununu durdurun!

Ve tüm dünyaya haykırıyoruz; Mısır’da zindanlarda hakkı haykıran, ‘Rabbim Allah’ dediği için işkencelere maruz kalan ama teslim olmayan Hasan el-Bennaların, Seyyid Kutupların yolunu sürdüren; Muhammed Bediilerle, Mursilerle, Biltacilerle ve mücahid, önder ve şehitlerle iftihar ediyoruz. Bizler inanıyoruz ki idam edilen kardeşlerimiz cennete gitmişlerdir. Sisi katili ve işbirlikçileri ise cehenneme sürüleceklerdir inşallah.

KDZ.EREĞLİ ÜMMET PLATFORMU

HABERE YORUM KAT