1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Erdoğan’ın Esed’e İlişkin Sözleri Kimleri Gerdi?
Erdoğan’ın Esed’e İlişkin Sözleri Kimleri Gerdi?

Erdoğan’ın Esed’e İlişkin Sözleri Kimleri Gerdi?

​​​​​​​Erdoğan’ın Beşşar Esed’in terörist olduğunu vurgulamasına beklendiği üzere Rusya ve Esed rejimi tepki gösterirken, Cumhuriyet de konuya dair haberinde şebbihalık yapmayı ihmal etmedi.

28 Aralık 2017 Perşembe 20:24A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tunus ziyareti esnasında sorulan bir soru üzerine Beşşar rejimiyle yol yürümenin mümkün olmadığını, çünkü Esed’in devlet terörü uygulayan bir terörist olduğuna dair sözleri Rusya’yı rahatsız etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova şu açıklamayı yaptı: "Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Suriye Devlet Başkanı (Beşar) Esad için 'terörist' demesine gelirsek, Suriye, hükümet temsilcileri BM'de bulunan bir ülke, bu temsilciler BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye hükümetini temsil ediyor. Dolayısıyla bunun (Erdoğan'ın açıklaması) herhangi bir hukuki temeli yok. Bunlar asılsız açıklamalar. Bunun için herhangi ek bir değerlendirme ya da argümana da gerek yok."

Tahmin edileceği üzere Beşşar rejimi de Erdoğan’a tepki gösterdi. Dışişleri yetkilisi Erdoğan’ı katliamcılık ve yalancılıkla suçladı. Bu anlaşılabilir bir şey. Suriye’yi cehenneme çeviren Esed rejiminin sözcüsünün Erdoğan’ı ülkesini cezaevine çevirdiğini söylemesi ve daha bir sürü tezvirat çok da yakışmış!

İlginç olan ise tüm bu çirkinliğin Cumhuriyet tarafından büyük bir iştahla yayınlanması. Esed rejiminin sözcülüğüne soyunan Cumhuriyet’in bu haberi yaparken seçtiği Erdoğan fotoğrafı ise şebbihalıkta sınır tanımadığının göstergesi olmuş!

Cumhuriyet'in haberi ve kullandığı fotoğraf:

trcumh.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum