1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Erdoğan’ın davası Türklük müydü?
Erdoğan’ın davası Türklük müydü?

Erdoğan’ın davası Türklük müydü?

​​​​​​​Yükselen milliyetçiliğe paralel olarak, geçmişte her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldığını söyleyen Erdoğan’ın dilinde de çarpıcı bir değişim yaşanıyor.

09 Ocak 2023 Pazartesi 15:01A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ümmet temelli bir İslami anlayışın siyaset sahnesindeki savunucusu olarak biliniyor. Zaman zaman eklektik mesajlar vermekle beraber kendisini bu konumda tanımladığına dair sayısız beyanı ortada. Bu manada “her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldığı”na dair sözleri çok dikkat çekiciydi.

Ne var ki süreç giderek farklılaşmış görünüyor. Erdoğan yine dini, İslami vurgular, mesajlar vermeyi sürdürüyor ama buna ek olarak milliyetçi söylemleri de eksik etmiyor. Eskiden hiç yan yana getirmediği Türklük ve millet terkibini artık sıkça tekrar ediyor. Son yıllarda Türk milleti, Türk tarihi, Türklük vurgularını giderek daha fazla benimsediğini hissettiren konuşmalar yapıyor.

Antalya’da dün sarfettiği sözler ise bu tutuma adeta ivme kazandırdığını gösteriyor. Önümüzdeki seçimi Türk bayrağı ve Türk kavramından nefret edenlerle mücadele edecekleri bir süreç olarak tanımlayan Erdoğan’ın adeta Türklük davası peşinde olduklarını ima etmesi dikkat çekici.

Antalya’da düzenlenen “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda; Bilim, Kültür, Sanat, Spor ve Siyasette Kadın Buluşması Programı”nda konuşan Erdoğan’ın sözleri şöyle:

 “Türkiye’yi ve Türk Milleti’ni, birilerinin ayak oyunlarına, ihtiraslarına, yüksek gerilim hattına mahkum etmemekte kararlıyız. Türk Bayrağı’ndan, Türk kavramından nefret edenlerle mücadelemizin süreceği bir seçimi yaşayacağımızı şimdiden söylüyorum.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

23 Yorum