1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Erdoğan'dan Şehit Ailelerine Ziyaret (VİDEO)
Erdoğan'dan Şehit Ailelerine Ziyaret (VİDEO)

Erdoğan'dan Şehit Ailelerine Ziyaret (VİDEO)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz akşamı hayatını kaybeden aileleri ziyaret ederken katıldığı bir taziye evinde Kur'an okudu.

07 Ağustos 2016 Pazar 01:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

İnternette bugün yayınlanan bir videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taziye evinde Kur'an okuduğu görülüyor. 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden bir vatandaşın evine konuk olan Erdoğan Ali İmran Suresi'nden 191/194. ayetleri okuyor.

Öte yandan bugün yayınlanan bir başka videoda oğlu hayatını kaybeden bir babanın cenaze töreni sırasında Erdoğan ile telefon vasıtasıyla görüştüğü görüntüler gündeme geldi. Videoda baba oğlunun Erdoğan'ın çağrısı sonrası tekbirlerle sokağa çıktığını ve canını ortaya koyduğunu ifade ederken Erdoğan'a da dualarda bulunuyor.

İlgili ayetlerin meali şu şekilde:

191: Onlar, ayaktayken, otururken, yan üstü yatarken (daima) Allah'ı zikrederler. Ve göklerin ve yerin yaratılışı hakkında tefekkür ederler (ve derler ki): "Ey Rabbimiz! Sen bunları bâtıl olarak (boşuna) yaratmadın. Sen Subhan'sın, artık bizi ateşin azabından koru.

192: Ey Rabbimiz! Muhakkak ki Sen, kimi ateşe sokarsan artık onu hakir ve rezil etmişsindir. Zalimler için bir yardımcı yoktur.

193: Rabbimiz! Muhakkak ki biz, “Rabbiniz'e âmenû olun” diye îmâna davet eden davetçiyi işittik, böylece îmân ettik Rabbimiz artık bizim günahlarımızı mağfiret et, seyyiatlarımızı ört ve bizi ebrar olan kullarınla beraber vefat ettir.

194: Rabbimiz! Resûllerin vasıtasıyla bize vaad ettiğin şeyleri bize ver ve kıyamet günü bizi rezil ve perişan etme. Muhakkak ki sen vaadinden dönmezsin.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum