1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "İran Modeli" Tepkisi
Erdoğandan Kılıçdaroğluna İran Modeli Tepkisi

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "İran Modeli" Tepkisi

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü yasağıyla ilgili önerdiği İran modeli çözümüne sert cevap verdi: “Bu mesele kayısı meselesi değil!”

04 Ekim 2010 Pazartesi 14:36A+A-

AK Parti Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yıllarca, toplumu kışkırtmak için, ayrıştırmak için, sanal korkularla toplumu tehdit etmek için, 'Türkiye İran oluyor' korkusunu pompalayan CHP, bugün döndü dolaştı, Türkiye'nin başörtülü kızlarına İran modeli örtünmeyi tavsiye eder hale geldi." şeklinde konuştu.

Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtü sorunu ile ilgili önerdiği İran modeline verdiği cevap şöyleydi:

"Önceleri İran'ı molla rejimiyle eleştiren daha sonrada Türkiye'nin İran olacağı korkusunu pompalayan CHP'yi, şimdi de başörtüsünü İran modeliyle çözen CHP'yi gördük. Her şeyi kahkul ve perçeme indirgediler tek dertleri buymuş. Bir özgürlük meselesini, bir perçem, bir zülüf meselesine dönüştürenler üniversite eğitimi için bekleyen genç kızlarla istihza etmek, alay etmek değildir de nedir. Bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanlığı var.

Örtü üzerinden siz bir dayatma yapamazsınız. Bunu görüştüğüm zaman kendilerine de söyledim.

İnanç özgürlüğü, eğitim özgürlüğü... Bu meseleyi çözmek kadar doğal ne olabilir? Ama çark edecekseniz, yine genç kızların umuduyla oynayacaksanız lütfen bu meseleye girmeyin.

Çünkü bu iş fındık fıstık meselesi değil... Kaysı meselesi değil. Çay meselesi değil."

HABERE YORUM KAT