1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan’dan HDP’ye Yasin Börü'lü Cevap
Erdoğan’dan HDP’ye Yasin Börü'lü Cevap

Erdoğan’dan HDP’ye Yasin Börü'lü Cevap

"Gezi’de gördük bunları… Nerede tencere tavacılar? 17-25 Aralık’ta paralel ihanet çetesiyle denediler. 6-7 Ekim hadiselerinde sokakları ateşe vererek aynı çaba içerisine girdiler. Yasin’i 5. kattan aşağı atıp, ezerek nasıl şehit ettiklerini gördük"

19 Mart 2015 Perşembe 19:07A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Çanakkale Ruhu ve Gençlik" konulu kompozisyonyarışmasının ödül törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Ermenistan'ın lobi faaliyetlerinin boş olduğunu ve dürüst olmadıklarını söyledi. Çanakkale'nin de hasta adamın dirilişi olduğunu sözlerine eklerken gençlere de tavsiyelerde bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Çanakkale zaferimizin 100. yılını yeniden kutluyorum.

Bilhassa içinden geçtiğimiz bugünlerde Sarıkamış Harekatını, Çanakkale Zaferini, Kut'ul Amare'yi iyi idrak etmeliyiz.

Bu seneyi çok iyi değerlendirmek zorundayız. İmkan bulabilen herkesi Çanakkale'ye gitmelerini tavsiye ediyorum. 24 Nisan'da Çanakkale kara savaşlarının 100. Yılını yad edeceğiz.

"ÇANAKKALE KENDİNE ÖZGÜ BİR SAVAŞTIR"

Bu tarihi törene 30'a kadar devlet başkanı orada bulanacak. Çanakkale'nin kendine özgü bir savaştır. Bu savaş dünya barışı için yeni bir ufuk açmıştır.

Mehmetçik karşısındakini bir düşman olarak görmemiştir. Bir can olarak görmüştür. İki cephede insani ilişkiler kurabilmiştir.

O gün bize karşı savaşan devletler yeni dostluk köprüleri kurulmuştur.Türkiye olarak tüm dünyada barışı tesis etme amacı güdüyoruz.

"250 BİN ŞEHİDİ GÖRMEZDEN GELDİLER"

İçeride ve dışarıda bazıları Çanakkale'deki 250 bin şehidi ve acıları görmezden gelenler tek tip tarih anlayışını bize dayatmak istemektediler.

"ERMENİSTAN DÜRÜST DEĞİL"

Biz Ermeni diasporasına, Ermenistan'a sesleniyoruz: Eğer dürüstseniz, eğer kendinize güveniyorsunuz çıkarın belgelerinizi. Bizim tasnif edilmiş 1 milyon belgemiz var. Ortaya çıkamıyorlar. Çünkü dürüst değiller. Arşivlerinizi açın diyoruz ses yok. Neden? Çünkü arşivleri yok.

Lobilerle bu iş yürümez. Çünkü sizin karşınızda dik duran bir Türkiye var.

Şayet samimiyseniz, sorunu çözmeye niyetiniz varsa? Biz buradayız. Aynı tavrın herkes tarafından gösterilmesini bekliyoruz.

"ÇANAKKALE HASTA ADAMIN DİRİLİŞİDİR"

Çanakkale'yi en iyi özetleyen cümle şudur: Geldiler, gördüler ve döndüler.

Çanakkale: Uhuvvetin en çarpıcı örneklerinin yaşandığı yerdir. Çanakkale bizi dünyadaki kardeşlerimizle tek bayrak, tek vatan ve tek millet haline getirmiştir.

Çelik ve barut inancın, imanın karşısında diz çökmüştür. Bu ruhta Seyyid Onbaşı vardır. Bu ruhta Mehmet Çavuş vardır. Çanakkale hasta adamın diriliş cehdidir.

Türkiye Çanakkale gibi büyük fedakarlıkların üzerine kurulmuş bir devlettir. Milletimiz imanı ve kardeşliği şimdiye kadar nasıl Çanakkale ruhunun çiğnenmesine izin vermediyse buna asla izin vermeyecektir.

"AZİM VE İNANÇ OLMASA İKNA ODALARINDAN BUGÜNE GELEMEZDİK"

Geçmişte yaşadığımız işlerden ders çıkarmazsak tarih tekrar eder. Bu azim ve inanç olmasaydı ikna odalarından bugünlere gelemezdik.

"İNSANLARIMIZ AŞAĞILANDI"

Yüzlerce kitap eski harflerle yazıldığı gerekçesiyle yasaklandı, yakıldı. Bu ülkenin camileri kapatıldı ve satıldı. İnsanlar yobaz, mürteci, takunyalı diye asağılandılar.

Yıllarca bu ülkede milli ve manevi değerler ayaklar altına alındı.

Milli şairimiz Mehmet Akif de mürteci olarak fişlenmiştir. Milletin oylarıyla iktidara getirdiği Başbakanlar, bakanlar idam edildi. Bugün de umudunu kaosa, kargaşaya, teröre bağlayanlar var. Tahkir edemeyince sokakları kaosa sürüklediler.

"NE DEMOKRASİSİ, NE ÖZGÜRLÜĞÜ BUNLAR SOKAKLARI TERÖRİZE EDER"

Size soruyorum; Dünyada cenazesine devlet erkanının yasaklandığı kaç tane milli şair var. Ülkemiz bu ayıbı da yaşadı. Vesayet adına demokrasiye müdahale edildi. Millet iradesinden hazımsızlık duyanlar var. Tahkir edemeyince sokakları tahrik etmek isteyenler var.

Gezi’de gördük bunları… Nerede tencere tavacılar? 17-25 Aralık’ta paralele ihanet çetesiyle denediler. 6-7 Ekim hadiselerinde sözde siyasetçiler sokakları ateşe vererek aynı çaba içerisine girdiler. Yasin’i 5. kattan aşağı düşürüp üzerinden geçerek nasıl şehit ettiklerini gördünüz.

Ne demokrasisi, ne özgürlüğü. Sizde sadece toplumu terörize etmek var.

Unutmayın gençler, korkaklar tarih boyunca hiçbir zaman zafer anıtı dikememiştir. Tarih her zaman cesurları yad eder. " dedi.

HABERE YORUM KAT