1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan’dan Hasina Diktasına: Zalimler İçin Yaşasın Cehennem!
Erdoğan’dan Hasina Diktasına: Zalimler İçin Yaşasın Cehennem!

Erdoğan’dan Hasina Diktasına: Zalimler İçin Yaşasın Cehennem!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da 'Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade' Programı'nda yaptığı konuşmada Bangladeş’teki idamları ve buna sessiz kalan batılıları eleştirdi.

12 Mayıs 2016 Perşembe 15:12A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da 'Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade' Programı'na katıldı. ATO Congresium'da gerçekleştirilen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan da yer aldı. Programda hitap eden Erdoğan, Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Mutiurrahman Nizami'nin idam edilmesine tepki göstererek, Nizami'nin idamından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Şehit Nizami’nin Mektubundan Alıntılar Yaptı

İdam edilmeden önce bir veda mektubu kaleme alan Nizami'nin mektubundan alıntılar yapan Erdoğan, Bangladeş Dakka Büyükelçisi'nin de Türkiye'ye geri çağırıldığını vurgulayarak, "Her şeyden önce siyasi bir lider olan birinin böyle bir cezayı ve infazı hak edecek herhangi bir suçunun olmadığına inanıyorum. Bangladeş yönetiminden ülkenin huzuru, istikrarı ve geleceği için bu tür kararlar konusunda daha dikkatli ve hakkaniyetli adımlar atmasını bekliyoruz. Müslümanların dünyanın her köşesinde mağdur ve mazlum duruma düşürüldüğü bir dönemde çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu bir ülkede bu tür sıkıntıların yaşanmasını teessürle takip ediyoruz. Biz bu vesileyle Bangladeş Dakka Büyükelçisi'ni ülkemize geri çağırdık. Şu anda İstanbul'a inmiş durumda. Şunu unutmayalım: Zalimler için yaşasın cehennem!" ifadelerini kullandı.

AB'ye Eleştiri:  Hani idama karşıydınız?

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Mutiurrahman Nizami'nin idam edilmesine Avrupa Birliği (AB)'nden bir tepki gelmemesini eleştiren Erdoğan, "Nizami için bir ses duyamadık. Maalesef duyamadık. İdamlara karşı olan AB'den bir ses duyamadık. Hani idama karşıydınız? Dünyada idamlara karşı olduğunu söyleyen ülkelerden bir ses çıkmadı. Niye? Çünkü idam edilen bir Müslüman ve bir alim" dedi.

 

HABERE YORUM KAT