1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan'dan Batıya ‘Güvenli Bölge' Resti
Erdoğan'dan Batıya ‘Güvenli Bölge' Resti

Erdoğan'dan Batıya ‘Güvenli Bölge' Resti

Suriye'de oluşturulması planlanan güvenli bölge hakkında konuşan Erdoğan "Olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız. Ya destek verecekseniz verin, vermeyecekseniz kusura bakmayın. Bu yükü sadece biz mi çekeceğiz?" ifadelerini kullandı.

05 Eylül 2019 Perşembe 13:51A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na konuştu.

Buradaki konuşmasında İdlib’den gelecek muhtemel göç dalgası ve güvenli bölge tartışmasına da değinen Erdoğan şunları söyledi:

“Güvenli bölgelere giden Suriyelilerin sayısı 350 bini buldu. Bizi diyoruz ki; öyle bir güvenli bölge oluşturalım ki, gelin buralarda bizler Türkiye'de çadır kentler var, adeta konut yapalım. Buralara da güvenli bölgeye bunları taşıyalım. Böyle bir şey yapacak olursak biz de Türkiye olarak rahatlamış oluruz. Güvenli bölge teklifimiz çok güzel bir teklif. Güzelse gelin konutların yapımını sağlayalım. Bize lojistik destek verin, Suriye'nin kuzeyinde 30 kilometre derinlikte bu konutları yapalım. Böylece insanca yaşama imkanını onlara sağlayalım. Güzel teklifse başlayalım bu işe, ama yok. Biz kovalamaya devam edeceğiz. Bu yolculuk bizi farklı yere doğru götürebilir. Farklı yer nedir, oldu oldu olmadı biz de kapıları açmak zorunda kalırız. Ya destek verecekseniz verin, vermeyecekseniz kusura bakmayın. Bu yükü sadece biz mi çekeceğiz? AB başta olmak üzere dünyadan destek alamadık."

HABERE YORUM KAT

2 Yorum