Erdoğan: Türkiye'nin AB'de önünü açın, biz de İsveç'in önünü açalım

Erdoğan: Türkiye'nin AB'de önünü açın, biz de İsveç'in önünü açalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın başlayacak olan NATO Zirvesi için Litvanya’nın başkenti Vilnius'a gitti. Zirve öncesi bugün İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'la görüşecek olan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, "Türkiye'yi Avrupa Birliği kapısında 50 yılı aşkın zamandır bekleten bu ülkelere buradan sesleniyorum. Ama Vilnius'ta da sesleneceğim. Önce Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde (AB) önünü açın, biz de Finlandiya'da olduğu gibi İsveç'in (NATO üyeliğinin) önünü açalım" dedi.

Erdoğan, Kristersson'un yanı sıra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le de görüşeceğini söyledi, "Verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Ukrayna başta olmak üzere ortakları desteklemek üzere Madrid Zirvesi'nde aldığımız kararları gözden geçireceğiz. NATO Ukrayna Konseyi'nin ilk toplantısını da tertipleyeceğiz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süreçte işi yokuşa sürmelerine rağmen her zaman olduğu gibi ittifak dayanışmasıyla hareket ettik...Savunma harcamalarının artırılması konuşulurken kısıtlamaların da konuşulduğunu görüyoruz... Türkiye NATO harekatlarına en çok katkı veren ülke olarak üzerine düşeni yapıyor. Zirve marjında bazı devlet başkanlarıyla ikili görüşmelerimiz olacak."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir